Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 09:05

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Αγώνας άλματος επί κοντώ στην πλατεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Αγώνας άλματος επί κοντώ στην πλατεία της Καλαμάτας

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα του στίβου, το άλμα επί κοντώ, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σήμερα το μεσσηνιακό κοινό και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής!

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το διεθνές μίτινγκ άλματος επί κοντώ, με την ονομασία ”Kalamata Street Pole Vault -Volvo Σαρακάκης”, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Η δράση θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Κορυφαίοι επικοντιστές της χώρας, καθώς και αθλητές από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, το Ισραήλ θα επιχειρήσουν άλματα σε ύψη 5 και πλέον μέτρων, προσφέροντας μοναδικό θέαμα.
Η πρωταθλήτρια Ελένη Πόλακ, ο περσινός νικητής του αγώνα Γιάννης Ρίζος, ο Πέτρος Χατζίου, ο Παύλος Κριαράς και η Ντεμέτ Παρλάκ από την Τουρκία, είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν.
Να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, οι αγώνες έχουν αναβαθμιστεί με την ένταξή τους στα Outdoor Challenger Meeting, παρέχοντας τις προδιαγραφές να συμμετέχουν ξένοι αθλητές με τις επιδόσεις τους να καταμετρούνται στο διεθνές καλεντάρι αγώνων της IAAF και το Ελληνικό καλεντάρι αγώνων του ΣΕΓΑΣ.
Το μίτινγκ γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα

Στον αγώνα άλματος επί κοντώ θα συμμετάσχουν πάνω από 60 αθλητές σε τέσσερις συνολικά κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, παίδων, κορασίδων). Ο αγώνας των παίδων Κ16 θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η κατηγορία κορασίδων Κ16. Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 5.30 θα πάρουν τη σκυτάλη οι γυναίκες, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των ανδρών. Παράλληλα ο Αθλος Καλαμάτας θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό εναέριο ακροβατικό σόου. Την παρουσίαση των αγώνων θα κάνει ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.

Η συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες απηύθυναν οι διοργανωτές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Καλαμάτας.
“Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αποζημιωθεί από το θέαμα. Είναι μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και θα έχει υψηλές επιδόσεις και θέαμα”, σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς έδωσε συγχαρητήρια στον Ακρίτα για τη διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας σημαντικό αθλητικό γεγονός. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είναι μεγάλη πολυτέλεια ένα τέτοιο γεγονός για μια μικρή πόλη. “Δεν είναι εκδήλωση του Ακρίτα. Είναι εκδήλωση όλης της πόλης και τη διοργανώνουν όλοι αυτοί που αγαπάνε την πόλη”, κατέληξε. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Καραγιάννης δεν έκρυψε τη χαρά του, που ο αγώνας αναβαθμίστηκε και εκτίμησε ότι: “Θα ζητάνε όλοι του χρόνου να έρθουν στην Καλαμάτα”.
Η Ελένη Πόλακ ζήτησε από τον κόσμο να βρεθεί στην πλατεία και να στηρίζει τους αθλητές ώστε να πιάσουν τα όρια και να κάνουν ατομικά ρεκόρ. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και ο Παύλος Κριαράς, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην διοργάνωση και ευχήθηκε να πιάσει το όριο για την ηλικιακή του κατηγορία. Τέλος η Ντεμέτ Παρλάκ από την Τουρκία δήλωσε χαρούμενη που βρίσκεται στην Καλαμάτα και ελπίζει σε μια καλή επίδοση.