Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 10:51

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ: Θέαμα και καλές επιδόσεις στο διεθνές μίτινγκ άλματος επί κοντώ

Γράφτηκε από τον

Με τη διεξαγωγή του τελικού των ανδρών, όπου επικράτησε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ με άλμα στα 5.45 μέτρα, έπεσε την Παρασκευή το βράδυ η "αυλαία" στο διεθνές μίτινγκ άλματος επί κοντώ, που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Μια διοργάνωση με καλές επιδόσεις, που προσέφερε μοναδικό θέαμα στον κόσμο, που γέμισε την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και απόλαυσε από πολύ κοντά, το πιο εντυπωσιακό αγώνισμα του στίβου. Κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι επικοντιστές από Σλοβενία, Ισραήλ, Τουρκία, και Ιταλία επιχείρησαν άλματα σε υπαίθριο χώρο, με το κοινό να παρακολουθεί ενθουσιασμένο τις προσπάθειες τους.
Ηταν μια γιορτή που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τους αγώνες παίδων Κ16 και κορασίδων Κ16 και συνεχίστηκε το απόγευμα με τις γυναίκες και τους άνδρες.
Το ”Kalamata Street Pole Vault -Volvo Σαρακάκης”, διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Ελένη Πόλακ έκανε ντεμπούτο στην Καλαμάτα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση με άλμα στα 4.42 μέτρα, με την Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι να κερδίζει την πρωτιά με 4,42 μέτρα (υπερισχύει στα κριτήρια ισοβαθμίας). Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, έκανε καλό αγώνα κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγαλύτερες επιδόσεις.
Η Πόλακ ξεκίνησε με άλμα στα 4,18μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, πέρασε με την τρίτη τα 4,34μ. και 4,42μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,45., δίχως επιτυχία..
Στους άνδρες ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέ κατέκτησε την πρώτη θέση με 5.45 μ., αφήνοντας δεύτερο τον Γιάννη Ρίζο με 5.30 μέτρα.
Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η Αμαλία Φλώρου - Δημητριάδου, που ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ και ανέβηκε πάνω από τα 4,18μ., πετυχαίνοντας έτσι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.
Η άλτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και έδειξε πως στη διοργάνωση του Ισραήλ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,26 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Σπουδαία επίδοση σημείωσε και η Αναστασία Μπουμπουλίδη, που ανέβηκε πάνω από τα 4.00 μέτρα. Η 15χρονη βελτίωσε το 3,85 μ. που είχε πετύχει στον κλειστό στίβο. Στους αγώνες που είχαν γίνει το πρωί για τους αθλητές και τις αθλήτριες Κ16, ξεχώρισε η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου που πέρασε τα 4,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού, που γυμνάζεται με τον Μάκη Τζήλιο, είχε δείξει από νωρίς στη σεζόν τις ικανότητές της, αφού είχε ξεπεράσει τα 3,85 μ. στη διάρκεια του διασυλλογικού Κ16. Η Μήρτσιου πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και μία ακόμη νεαρή αθλήτρια, η Γεωργία Τρανού, που ανέβηκε πάνω από τα 3.80 μέτρα.