Κυριακή, 21 Μάιος 2023 12:22

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά ράπιντ του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 32 αθλητών διαφόρων ηλικιών, έγινε την περασμένη Κυριακή το 19ο τουρνουά σκακιού ράπιντ “Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας”.

Το τουρνουά, διεξήχθη στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με ελβετικό σύστημα 6 γύρων και ήταν αξιολογημένο από την παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία.

Παίχτηκαν πολύ αξιόλογες παρτίδες με ιδιαίτερα φινάλε. Πρωταθλητής στους αγώνες που διοργάνωσε ο ΝΟΚ, αναδείχθηκε ο Σταμάτης Καλογεράκος με 5,5 βαθμούς στους 6 αγώνες και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Κώστας Μάλαμας και Μανώλης Μουτζούρης, που με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήραν αντίστοιχα το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελένη Κορμά και πήρε φυσικά το χρυσό μετάλλιο. Μετάλλια πήραν ακόμα οι Θοδωρής Αθανασόπουλος, 1ος στην κατηγορία έως 18 ετών, Γιώργος Κορδονούρης 1ος στην κατηγόρια έως 10 ετών και ο Θάνος Κορομηλάς 1ος στην κατηγορία έως 8 ετών. Τις απονομές έκανε η έφορος του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα, η οποία ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές καθώς και τους διαιτητές του τουρνουά. Επίσης ευχαρίστησε το «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» για την ευγενική χορηγία του. Το Φροντιστήριο προσφέρει σε κάθε σκακιστή που είναι μαθητής του Δημοτικού και αγαπά τα μαθηματικά, δωρεάν προετοιμασία για όλους τους διαγωνισμούς μαθηματικών.
Το επόμενο τουρνουά που διοργανώνει το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, είναι το 15ο τουρνουά αρχαρίων «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Θοδωρή Τσεκούρα και Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα (τηλέφωνα 6972701590, 6945499716) ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και την σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας”