Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 12:56

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Μεγάλο ρεκόρ στη σφυροβολία η Ιωάννα Πετεινάρη!

Γράφτηκε από τον

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε όλο τον κόσμο στις ηλικίες κάτω των 16 ετών, σημείωσε η Ιωάννα Πετεινάρη (αριστερά στη φωτό) στη σφυροβολία, στους αγώνες στίβου με την επωνυμία “Θώδεια 2023”, που έγιναν την Κυριακή στο Λουτράκι.

Η νεαρή αθλήτρια του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 έριξε τη σφύρα στα 58 μέτρα και 2 εκατοστά και έσπασε πολλά ρεκόρ ταυτόχρονα: 6η καλύτερη επίδοση για το 2023 παγκοσμίως, 1η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για το 2023, 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, ρεκόρ Πελοποννήσου!
Ρεκόρ ωστόσο πέτυχαν και αρκετοί ακόμα αθλητές του καλαματιανού συλλόγου στους αγώνες που διοργάνωσαν ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου.
Συγκεκριμένα, η Γεωργία Δέλγα έριξε τη σφύρα στα 50 μέτρα και 25 εκατοστά και πέτυχε ατομικό ρεκόρ αλλά και την 3η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για το 2023!
Στον ίδιο αγώνα Σφυροβολίας Κ16 η Κωνσταντίνα Κάρτσωνα με 46.33 και η Αργυρώ Αθανασοπούλου με 25.87 έκαναν ατομικά ρεκόρ.
Στον αγώνα Σφυροβολίας Κ18 ο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου έκανε ατομικό ρεκόρ με επίδοση 51.64.
“Οι αθλητές και αθλήτριες του ΓΣ Ακρίτα συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις και σε κάθε αγώνα ξεπερνούν τον εαυτό τους, γεγονός που δείχνει το ταλέντο των παιδιών αλλά και το αποτέλεσμα της μεθοδικής προπόνησης όλη τη χρονιά, με την καθοδήγηση των προπονητών τους, μεταξύ αυτών ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ρίψεων Κώστας Δρακόπουλος”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και καταλήγει ως εξής: “Ευχόμαστε καλή συνέχεια και υγεία στους αθλητές και αθλήτριες και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη μεγαλύτερες χαρές είναι μπροστά μας”.