Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 13:15

ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Πέμπτη θέση ο Ηλιόπουλος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΚΑΡΑΤΕ - ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Πέμπτη θέση ο Ηλιόπουλος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Με τους Ηλία Ηλιόπουλο και Νικήτα Δημόπουλο, εκπροσωπήθηκε ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε στο 27ο βαλκανικό πρωτάθλημα καράτε που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μαυροβούνιο.

Δίπλα στους δύο αθλητές, που συμμετείχαν με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, βρέθηκε και ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Γιάννης Μπούρας, καθώς ήταν η πρώτη εμφάνιση των παιδιών σε διεθνείς αγώνες. Αμφότεροι κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και εκπροσώπησαν επάξια την χώρα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος συμμετείχε στο Κούμιτε παίδων 13 ετών στα +55 κιλά και κατέκτησε την 5η θέση, αφού ηττήθηκε στον τελικό του ρεπασάζ για την 3η θέση. Ο νεαρός καρατέκα, που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων, επικράτησε με 3 – 1 στον πρώτο αγώνα απέναντι στον αθλητή από το Μαυροβούνιο, στο δεύτερο γύρο επιβλήθηκε του πρωταθλητή από τη Σερβία επίσης με 3 – 1. Στο τρίτο παιχνίδι αγωνίστηκε με το έτερο ελληνόπουλο της κατηγορίας, και παρά την υπεροχή του, ο αγώνας έληξε χωρίς σκορ (0 – 0) και κρίθηκε στην κρίση των διαιτητών κατά του Καλαματιανού αθλητή. Από τη στιγμή που ο αντίπαλος του πέρασε στον τελικό τον… «τράβηξε» για να δώσει δύο ακόμα αγώνες και να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ηλίας Ηλιόπουλος επικράτησε με 1 – 0 του αντιπάλου του από την Κροατία και στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στον Τούρκο πρωταθλητή ηττήθηκε στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα με 1 – 0.
Ο Νικήτας Δημόπουλος στο Κούμιτε, στην κατηγορία παίδων 11 ετών στα -50κιλά κατάφερε να δώσει έναν αγώνα απέναντι στον αθλητή από τη Βοσνία και να πάρει πολύτιμες εμπειρίες και να πιστοποιήσει πως με σωστή και πειθαρχημένη προπόνηση, το μέλλον του ανήκει.
Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας δήλωσε για τους παραπάνω αγώνες: “Eίμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι αθλητές μας και κατέκτησαν το σεβασμό των αντιπάλων τους. Επέδειξαν άριστη τεχνική και τακτική κατάρτιση που σε συνδυασμό με την μαχητικότητα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας τους έκαναν να ξεχωρίσουν. Μετά το xάλκινο που κατέκτησε ο αθλητής του συλλόγου μας Αναστάσιος Χασανάκος πέρυσι στη Σερβία, φθάσαμε πάλι να διεκδικήσουμε το μετάλλιο και δεν το πήρε ο αθλητής μας, Ηλίας Ηλιόπουλος, στις λεπτομέρειες. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μια επιτυχία και ένα δείγμα ότι όποιος θέσει στόχους στο σύλλογο μας, όσο μεγάλοι κι αν είναι, μπορεί μέσα από τις συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει, να τους πετύχει. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που είναι συμπαραστάτες στις προσπάθειες και τα όνειρα των παιδιών τους(μας), και καταβάλλουν κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια στην υλοποίηση τους”. Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακoύ Αντώνης Γιουρτούμας τόνισε πως: “Οι κόποι χρόνων αρχίζουν να φέρνουν καρπούς και να αναδεικνύουν την συγκροτημένη προσπάθεια και της νέας γενιάς των προπονητών μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές του συλλόγου μας Ηλία Ηλιόπουλο και Νικήτα Δημόπουλο για την εξαιρετική τους παρουσία μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τους γονείς τους που βρέθηκαν δίπλα τους σε ότι κι αν χρειάστηκαν”.