Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 21:00

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Μπουγιούρης!

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Μπουγιούρης!

Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας laser master στο Hyeres της Γαλλίας με τον Αντώνη Μπουγιούρη να παίρνει την πρώτη θέση, κάνοντας την Ελλάδα και την Σύρο υπερήφανη, κατατάσσοντας την στο υψηλότερο σκαλί παγκοσμίως. Ο Μπουγιούρης είναι γνωστός στους Μεσσηνίους καθώς βρίσκεται συχνά στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και προπονείται μάλιστα στο Μεσσηνιακό κόλπο.


Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 500 αθλητές από 37 χώρες, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ.
Παρόλο που ο Μπουγιούρης ταλαιπωρήθηκε τελευταία με σοβαρούς τραυματισμούς στην μέση, έδειξε για ακόμα μια φορά οτι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ιστιοπλοΐας.
Ο Συριανός πρωταθλητής ήταν για καταπληκτικός με δύο πρώτες θέσεις, μην αφήνοντας τον Πολωνό αντίπαλό του Γκαμπόφσκι να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το αργυρό μετάλλιο.
Συγκινημένος μίλησε στο cyclades24.gr αναφέροντας μας χαρακτηριστικά: ''Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και γιατί επέλεξα απο μικρός να ακολουθήσω την ιστιοπλοΐα, δίνοντας μου χαρές και επιτυχίες. Μετά από σκληρή δουλειά πάλεψα κόντρα στους τραυματισμούς μου και  θα θελα να αφιερώσω την νίκη και το παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου και στο νησί μου την Σύρο που ξέρω ότι αυτή την στιγμή γιορτάζει όπως και όλοι οι Έλληνες''.