Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 13:50

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΛΗ: Στον Αγιο Παντελεήμονα Ταϋγέτου το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Γράφτηκε από τον
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΛΗ: Στον Αγιο Παντελεήμονα Ταϋγέτου το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Στον Αγιο Παντελεήμονα Nεοχωρίου Ταϋγέτου θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος XCO. Κάτι που είχε ζητήσει το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Ευκλή στις 20 Δεκεμβρίου από την Ε.Ο.Π και την Τ.Ε.Π.Δ.Ε.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και στις 18 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος και ο διευθυντής του αγώνα Πάνος Βεργετόπουλος, θα διεξαχθεί το εν λόγω πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μονοπάτι από το 2010, το συντηρεί και το καθαρίζει η καλαματιανή ομάδα TELETON m.t.b. team, ώστε να γίνονται προπονήσεις εκεί με ασφάλεια από τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας.
Τους αγώνες θα διοργανώσει η Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και αφορά τις κατηγορίες: Μάστερς ανδρών – γυναικών, ελίτ ανδρών – γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων.
Το πρωτάθλημα αφορά το αγώνισμα του Cross Country (XCO) Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το 2023 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:00: XCO Νεανίδες (60) - Παίδες (45’) - Κορασίδες (45 ́)
11:20: XCO Μάστερς Άνδρες (75’) - Γυναίκες Ελίτ (75’) - Μάστερς Γυναίκες (60’) • 13:00 XCO Άνδρες Ελίτ (80’) - Έφηβοι (60’)
15:00: Απονομές
Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Είναι Cross Country Olympic (XCO) απόσταση στροφής:3,700. Σε κάθε εκκίνηση προκειμένου να μπαίνουν οι ποδηλάτες στο σιρκουί, θα καλύπτουν επιπλέον απόσταση 100 μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που υπάγονται στην Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2023.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι αύριο Τετάρτη στο email: eoptepde@gmail.com.