Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 13:43

Αναβλήθηκε το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στον Ταϋγετο

Γράφτηκε από τον
Αναβλήθηκε το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στον Ταϋγετο

Δεν θα διεξαχθεί τελικά αύριο το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος XCO στον Αγιο Παντελεήμονα Nεοχωρίου Ταϋγέτου.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι αγώνες αναβάλλονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχαν συμπληρωθεί οι κατηγορίες από τους αθλητές. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία. Να σημειωθεί ότι το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Ευκλή είχε ζητήσει στις 20 Δεκεμβρίου από την Ε.Ο.Π και την Τ.Ε.Π.Δ.Ε. να διεξαχθεί το εν λόγω πρωτάθλημα στον Ταΰγετο και το αίτημα έγινε δεκτό, όμως οι συνθήκες δεν ευνοούν την διεξαγωγή του για αυτή την Κυριακή.


Ο Κλείδωνας συμμετείχε σε
Brevet 200 χλμ. στα Κύθηρα.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Κλείδωνας συμμετείχε στο 1ο Brevet Κυθήρων των 200 χλμ, όπου έλαβαν μέρος έξι Καλαματιανοί. Ο αθλητής του ''Ευκλή'' σημείωσε ότι η διαδρομή είχε 2.822 μέτρα συνολικά υψομετρικά, με εκκίνηση στις 3 το πρωί από το νησάκι Κρανάη στο Γύθειο. Η διαδρομή στην Λακωνία (100 χλμ.) ήταν η εξής: Γύθειο - Σκάλα - Ασωπός - Συκιά - Μονεμβασιά - Νεάπολη. Κατόπιν επιβίβαση στο πλοίο για Κύθηρα. Στα Κύθηρα (100 χλμ.) ήταν η εξής: Διακόφτι - Αρωνιάδικα - Καραβάς - Αγ. Πελαγία - Ποταμός - Αρωνιάδικα - Αβλέμονας - Δόκανα - Μυλοπόταμος - Χώρα Κυθήρων. Ο Γεώργιος Κλείδωνας καταλήγοντας τόνισε, ότι τα τοπία ήταν φανταστικά, οι παραλίες, καθώς και τα πανέμορφα γραφικά χωριά.