Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 13:02

ΠΟΛΟ: Νίκες και στην Πάτρα για τους μικρούς πολίστες του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Νίκες και στην Πάτρα για τους μικρούς πολίστες του ΝΟΚ

Στους περιφερειακούς αγώνες υδατοσφαίρισης Κ9, που αφορούν παιδιά γεννημένα το 2014 και μικρότερα, συμμετείχε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στην δεύτερη φάση που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα, σημειώνοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με αντιπάλους την ΝΕ Πατρών (9-3) και ΝΟ Πατρών (10-6). Οι λιλιπούτειοι πολίστες του ΝΟΚ είχαν επιβληθεί των αντιπάλων του με 6-2 και 8-1 αντίστοιχα και στους αγώνες της πρώτης φάσης που είχαν γίνει τον Απρίλιο.

Αυτό που έχει βέβαια σημασία σε αυτές τις ηλικίες είναι η συμμετοχή στους αγώνες, ώστε τα μικρά παιδιά να μπουν στην ψυχολογία των αγώνων, να νιώσουν την χαρά του παιχνιδιού, τις ιδιαιτερότητες που απαιτούνται κατά την διάρκεια του αγώνα και να καταλάβουν την σημασία της ομαδικής προσπάθειας προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους που έχουν βάλει.
Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα δεν αγωνίστηκε λόγω ασθένειας ο βασικός τερματοφύλακας Παναγιώτης Εξαρχέας, που δεν ακολούθησε την αποστολή, αλλά οι συμπαίκτες του κάλυψαν επάξια το κενό του.
“Οι αγώνες για την ηλικία Κ9 αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας αφού μόλις εννέα ομάδες από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στους συγκεκριμένους αγώνες” δήλωσε ο προπονητής του ΝΟΚ Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέττο και πρόσθεσε ότι επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές τους, που μέσα από συστηματική δουλειά μπόρεσαν να συμμετέχουν στους αγώνες αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο ΝΟΚ ευχαρίστησε την εταιρεία Ωμέγα για τις εμφανίσεις της ομάδας.
Για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας στις δύο φάσεις των αγώνων αγωνίστηκαν οι: Εξαρχέας Παναγιώτης (2014), Γεωργακόπουλος Φοίβος (2014), Γεωργίου Παύλος (2014), Γάτσινος Βασίλης (2015), Γκιώνης Παναγιώτης (2015), Οικονομόπουλος Αντώνης (2015), Οικονομόπουλος Λουκάς (2015), Παπαμαλής Ιωάννης (2015). Τα παιδιά της ομάδας είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία παιχνίδια της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξάγεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η ταυτότητα των παιχνιδιών

ΝΟΚ - ΝΕΠ 9 - 3
Αποβολές: 1 αποβολή υπέρ και ένα πέναλτι, 2 αποβολές κατά και 1 πέναλτι.
Σκόρερ: Οικονομόπουλος Αντώνης 3, Γεωργίου Παύλος 2, Γκιώνης Παναγιώτης 2, Γεωργακόπουλος Φοίβος 1, Παπαμαλής Ιωάννης 1 γκολ.

ΝΟΠ - ΝΟΚ 6 - 10
Αποβολές: 1 αποβολή υπέρ, 2 αποβολές κατά και 1 πέναλτι
Σκόρερ: Οικονομόπουλος Αντώνης 4, Οικονομόπουλος Λουκάς 3, Γάτσινος Βασίλειος 1, Γεωργακόπουλος Φοίβος 1, Γεωργίου Παύλος 1 γκολ.