Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 12:47

Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεύτερος ο Κοντούλης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα!

Γράφτηκε από τον
Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεύτερος ο Κοντούλης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα!

Τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο παίδων-κορασίδων U13, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σίμπιου, κατέκτησε ο Θανάσης Κοντούλης.

Ο αθλητής του Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας αγωνίστηκε στη Ρουμανία με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον καλαματιανό σύλλογο.
Ο Κοντούλης πέρασε έπειτα από κλήρωση τον πρώτο αγώνα και στη συνέχεια κέρδισε τρεις αγώνες, φθάνοντας στον τελικό της κατηγορίας των -60 κιλών. Εκεί έπαιξε ισάξια και μπορούσε να κερδίσει τον Βόσνιο αντίπαλό του. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκανε μια τεχνική και έριξε τον αντίπαλο του, αλλά δυστυχώς είχε λήξει ο χρόνος και δεν του έδωσαν τον βαθμό. Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε στη Ρουμανία και ο Χάρης Σαχλάς, που δεν κατάφερε να προκριθεί για τον δεύτερο αγώνα. Παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, έδωσε τον καλύτερο εαυτό και αγωνίστηκε με πείσμα και θέληση .
Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι Κοντούλης και Σαχλάς, έπαιζαν στο εξωτερικό με την εθνική ομάδα.
“Οι εμπειρίες που αποκόμισαν και τα δυο παιδιά ήταν σημαντικές για να προχωρήσουν στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό. Το επίπεδο ήταν κορυφαίο και συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές απ τα Βαλκάνια. Μόνο με προπόνηση και σκληρή δουλειά θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό όλοι μαζί. Ως Εθνική Ομάδα στην Ρουμανία πήραμε: 1 χρυσό , 1 αργυρό ( του Κοντούλη Θανάση) , 3 χάλκινα και 5 πέμπτες θέσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας, όπου προπονητής είναι ο Παναγιώτης Μαρκάκης, ο οποίος σημείωσε ότι: “Τα τρία τελευταία χρόνια ο Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας συμμετέχει στα βαλκανικά πρωταθλήματα με απολογισμό : 1 αργυρό , 1 χάλκινο και μια πέμπτη θέση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της θαυμάσιας δουλειάς που κάνουμε στην προπόνηση και ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά του συλλόγου ,αλλά και όλους τους γονείς”.