Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 13:10

Οι νικητές στον αγώνα δρόμου κατά των ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον
Οι νικητές στον αγώνα δρόμου κατά των ναρκωτικών

Ο Δημήτρης Ρούτσης στους άνδρες και η Χριστίνα Χριστοπούλου στις γυναίκες, ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων, που διοργάνωσαν την Κυριακή στην Καλαμάτα το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Ο αθλητής του ΣΔΥΜ τερμάτισε πρώτος με χρόνο 18:27,50", αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Πανταζή και στην τρίτη τον Παναγιώτη Μουτζούρη.

Η Χριστίνα Χριστοπούλου πήρε την πρώτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 20:16,26", ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Σοφία Αθανασοπούλου και η Σταυρούλα Μπάκα.
Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας έγινε για πρώτη φορά στο λιμάνι Καλαμάτας, λόγω των έργων ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ακόμα ο ΣΔΥΜ σημειώνει για τον αγώνα: “Με το σύνθημα "Πάμε Μαζί..." οι δεκάδες δρομείς που συμμετείχαν έστειλαν το μήνυμα ενάντια σε κάθε εξάρτηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 19:30 από τη Προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας με περίπου 300 δρομείς και βαδιστές, όπου ακολούθησαν μία διαδρομή μέσα από το χώρο του Λιμεναρχείου, το Jumpo και από τις οδούς Ψαρών, Ευαγγελιστρίας, Καμβύση μέχρι την Σαλαμίνος γύρισαν προς το χιλιόμετρο, όπου έγινε αναστροφή στο φάρο και ο τερματισμός έγινε και πάλι στη Προκυμαία του Λιμένα.
Στον αγώνα τερμάτισαν 265 δρομείς, όπου στους άντρες πρώτος της γενικής κατάταξης ήταν ο αθλητής του ΣΔΥΜ Δημήτρης Ρούτσης σημειώνοντας χρόνο 18:27,50", δεύτερος ο Παναγιώτης Πανταζής σε 18:34,18" από τους kalamata running project και την τρίτη θέση ο αθλητής του ΣΔΥΜ Παναγιώτης Μουτζούρης με χρόνο 19:33,50″.
Στις γυναίκες τη πρώτη θέση κατέλαβε η Χριστίνα Χριστοπούλου από το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης σημειώνοντας χρόνο 20:16,26", δεύτερη η Σοφία Αθανασοπούλου με χρόνο 21:11,38" και τρίτη η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Μπάκα, σημειώνοντας χρόνο 21:19,96"”. Στον επίλογο οι διοργανωτές συγχαίρουν : “Ολους όσους συνέβαλλαν ώστε να στεφτεί με επιτυχία η διοργάνωση, με πρώτους απ όλους τους πολλούς αθλητές που τίμησαν το συγκεκριμένο αγώνα, τους εθελοντές, την αστυνομία, το λιμενικό, το Δήμο Καλαμάτας που πάντα στέκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις και είχε παρουσία και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, τον Ερυθρό Σταυρό, υπενθυμίζοντας προς όλους ότι ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινός και διαρκής με την ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας”.