Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 11:44

Ευεργέτης του Αιόλου ο Στάθης Καρέλιας - Απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές του ιστιοπλοϊκού τριημέρου (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Ευεργέτης του Αιόλου ο Στάθης Καρέλιας - Απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές του ιστιοπλοϊκού τριημέρου (φωτογραφίες)

 

Με την τελετή απονομής των επάθλων, στις εγκαταστάσεις του Αιόλου στον προλιμένα Καλαμάτας, γράφτηκε την Τετάρτη το βράδυ ο επίλογος στο 24ο ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης, που διοργάνωσε τον Ιούνιο ο καλαματιανός σύλλογος για να τιμήσει τη μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.

Η φετινή εκδήλωση ήταν ξεχωριστή, καθώς ο Αίολος ανακήρυξε ευεργέτη του συλλόγου τον Στάθη Καρέλια, γιο του αείμνηστου ιστορικού ηγέτη της καπνοβιομηχανίας Γεωργίου Καρέλια, καθώς η οικογένεια στηρίζει το σύλλογο από την ίδρυσή του, το 1984.

Τον κ. Καρέλια βράβευσε ο πρώην πρόεδρος του Αιόλου και προπονητής του Στάθη Καρέλια, Παναγιώτης Δρακόπουλος, για τον οποίο το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς είπε: “Υπήρξε προπονητής και άριστος παιδαγωγός. Αν έχω αποκτήσει κάποια παιδεία, οφείλεται και στον κ. Δρακόπουλο”. Ο Στάθης Καρέλιας παίρνοντας την τιμητική πλακέτα σχολίασε: “Δεν ήταν ανάγκη τέτοιες τιμές. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας και κυρίως τα μέλη του Αιόλου. Καλούς αγώνες και καλές θάλασσες”.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Στάθη Καρέλια, θα μπει σε πίνακα μαζί με τα ιδρυτικά μέλη, που θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του Αιόλου. Ο κ. Καρέλιας πήρε και αναμνηστική πλακέτα για τον φετινό αγώνα, την οποία του έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. 

Οι νικητές των αγώνων 

Οι αγώνες ιστιοπλοΐας έγιναν το διάστημα 3 με 5 Ιουνίου και συμμετείχαν 8 σκάφη και συνολικά 60 ιστιοπλόοι. Πρώτο στη γενική κατάταξη, ήταν το σκάφος “Blue Line” με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο και πήρε και το επαμοιβόμενο κύπελλο από τον κ. Καρέλια.

Δεύτερο ήταν το σκάφος “Μαριαλένα” με κυβερνήτη τον Τάσο Μάλιο και τρίτο το σκάφος ““Elmesky” με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Αναγνωσταρά.

Συνολικά έγιναν δύο ιστιοδρομίες: Καλαμάτα – Κορώνη και Φοινικούντα – Καλαμάτα, καθώς η ιστιοδρομία Κορώνη – Φοινικούντα ματαιώθηκε λόγω άπνοιας. Οι απονομές για τους νικητές του σκέλους Καλαμάτα – Κορώνη είχαν γίνει στην Κορώνη, ενώ προχθές βραβεύτηκαν εκτός από τους νικητές της γενικής κατάταξης και οι κυβερνήτες και τα πληρώματα που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στην ιστιοδρομία Φοινικούντα – Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, πρώτο τερμάτισε το σκάφος “Μαριαλένα” με κυβερνήτη τον Τ. Μάλλιο, δεύτερο το “Blue Line” με κυβερνήτη τον Γ. Δρακόπουλο και τρίτο το ““Elmesky” με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Αναγνωσταρά.

Στη διαδρομή Καλαμάτα – Κορώνη, πρώτο ήταν το Blue Line” με κυβερνήτη τον Γ. Δρακόπουλο, δεύτερο το “Elmesky” με κυβερνήτη τον Β. Αναγνωσταρά και τρίτο το σκάφος “Ιβίσκος” με κυβερνήτη τον Γιάννη Αδαμόπουλο. 

Στην Καλαμάτα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης 

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί αυτό τον Σεπτέμβριο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης, με διοργανωτή τον Αίολο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Βγενής στον προχθεσινό χαιρετισμό του, χαρακτήρισε μεγάλο γεγονός την εν λόγω διοργάνωση στην οποία θα έρθουν κορυφαίοι αθλητές.

Ο κ. Βγενής στάθηκε ακόμα στο ότι την περίοδο του Πάσχα βρέθηκαν στην πόλη περίπου 1000 άτομα μαζί με συνοδούς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist U13 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Αίολος. Ακόμα αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που κατέκτησε το σκάφος “Blue Line” στη Μάλτα, αλλά και στα νέα τμήματα του συλλόγου. Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην οικογένεια Καρέλια και στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τονίζοντας ότι αν δεν βοηθούσαν, “Αντί για τόσα σκάφη και παιδιά θα βλέπαμε σήμερα, μόνο ένα ετοιμόρροπο κτήριο”. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης. Μετά τις απονομές ακολούθησε δεξίωση και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2024.