Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 16:08

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσαν τα μετάλλια στο πανελλήνιο Δούσης, Γιακουμής και Μπιζίμης

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Σάρωσαν τα μετάλλια στο πανελλήνιο Δούσης, Γιακουμής και Μπιζίμης

Εντυπωσιακό απολογισμό με 7 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο και 1 παγκόσμιο ρεκόρ είχαν οι Μεσσήνιοι βετεράνοι Δούσης, Γιακουμής και Μπιζίμης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου βετεράνων που έγινε στις 8-9 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Οι Παναγιώτης Δούσης, Ιωάννης Γιακουμής και Χρήστος Μπιζίμης έλαβαν μέρος στους αγώνες μαζί με άλλους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Επίσης συμμετείχαν 25 αθλητές από την Τουρκία και 10 από την Βουλγαρία που έλαβαν μέρος εκτός συναγωνισμού προετοιμαζόμενοι για τους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων που θα γίνουν στη Σμύρνη στις 1-3 Σεπτεμβρίου.
Σε ρουτίνα εξελίσσεται, πλέον, για τον Μεσσήνιο υπεραθλητή Παναγιώτη Δούση κατάσταση των πρώτων θέσεων σε επίσημους και διεθνείς αγώνες. Το ρολόι του χρόνου για τον Δούση δείχνει να έχει σταματήσει. Είναι μερικές φορές που τα λόγια δεν αρκούν να περιγράψουν μία κατάσταση «φαινόμενο» στον κόσμο με τόσα σοβαρά προβλήματα υγείας. Εσπασε τα χρονόμετρα το Σάββατο το πρωί στα 5 χλμ. βάδην με 37’15’’ λίγο πριν κλείσει τα 90.
Στη συνέχεια έτρεξε 800, 1.500 και 5 χλμ. κερδίζοντας 4 χρυσά μετάλλια και αναδείχθηκε για 25η χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος.
Ο Ιωάννης Γιακουμής είναι ένα νέο αστέρι βετεράνων. Λαμβάνοντας για πρώτη φορά σε αγώνες βετεράνων πέτυχε κάτι το απίθανο στην κατηγορία 70-74, 3 χρυσά μετάλλια στα 100 μ., 200 μ., μήκος, και στα 5 χλμ. 2ος, αργυρό μετάλλιο.
Οπως δήλωσε ο Δούσης, ο Γιακουμής όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα είναι ο αντικαταστάτης του στη Σπερχογεία, που συνεχίζει να βγάζει μεγάλους βετεράνους που τιμούν το χωριό τους, τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα.
Για τον Χρήστο Μπιζίμη ο Δούσης δήλωσε ότι είναι ένα νέο παιδί με αγάπη και πάθος για το τρέξιμο, θα συνεχίσει με ζήλο, και θα ανέβει ψηλά. Ελαβε μέρος στα 100 μ. 3ος και χάλκινο μετάλλιο, και στα 200 μ. τερμάτισε 4ος.