Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 14:10

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά του ΝΟΚ

Με τη συμμετοχή 20 αθλητών διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, το 20ο Open τουρνουά Rapid του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Στο τουρνουά, που ήταν αξιολογημένο από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE). είχαν δηλώσει συμμετοχή 36 αθλητές, όμως ο καύσωνας της Κυριακής λειτούργησε αποτρεπτικά.

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι Φάνης Διακουμέας, Σταμάτης Καλογεράκος και Θοδωρής Αθανασόπουλος, οι οποίοι πήραν αντίστοιχα, χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος κληρώσεων. Η Μαριάνθη Λούκα τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο ως πρώτη γυναίκα του τουρνουά και ο Κωνσταντίνος Κελέσης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ως πρώτος στην κατηγορία έως 12 ετών.

Νέο τουρνουά την Κυριακή

Οι δραστηριότητες για το σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ, ολοκληρώνονται αυτή την Κυριακή με την διεξαγωγή του 22ου Open τουρνουά μπλίτς στο εντευκτήριο της ακαδημίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση (Fide Reting) και θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα.
Διαιτητές θα είναι η Μαρία Ρομπάκη και ο Θοδωρής Τσεκούρας και διευθύντρια τω αγώνων η Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.
“Οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες (όχι καύσωνας) με την άριστα κλιματιζόμενη αίθουσα αποτελούν την βάση για την διεξαγωγή ενός εξαιρετικού τουρνουά”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΚ με τους διοργανωτές να καλούν όλους τους σκακιστές που έχουν αθλητικό δελτίο να λάβουν μέρος (μέγιστος αριθμός συμμετοχών 36).