Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 11:44

Ξεκινούν σήμερα τα “Δημάκεια” στην Αλαγονία

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν σήμερα τα “Δημάκεια” στην Αλαγονία

Με αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ, ξεκινούν σήμερα τα “20α Δημάκεια” στη θέση Κερασούλια, στον ιστορικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου “Παναγιώτης Αλάμαρας” των Πηγών Αλαγονίας.

Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο 5 Αυγούστου, θα γίνονται αγώνες πινγκ-πονγκ, σκακιού, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, άλματος εις μήκος άνευ φοράς, τρεις διαφορετικές αποστάσεις ημιαντοχής, διελκυστίνδα και λιθάρι ενηλίκων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σκάκι για ηλικίες μέχρι και 12 ετών, 13-18, καθώς και προκριματικούς πινγκ-πονγκ στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος “Ο Ταϋγετος”, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι κοινοτήτων Αλαγονίας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μισή ώρα πριν τους αγώνες στο Αθλητικό Κέντρο. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κυρίως για τα παιδιά και τους ενήλικες που βρίσκονται στα χωριά της Αλαγονίας. Μπορούν όμως να συμμετέχουν και όσοι άλλοι θέλουν αρκεί να σεβαστούν τους ιδιαίτερους κανόνες με τους οποίους γίνονται οι αγώνες. Είναι μια ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά τη φύση του Ταΰγετου και να παίξουν με συνθήκες πρωτόγνωρες.