Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 12:54

ΠΟΛΟ: “Αυλαία’ σε μια πετυχημένη σεζόν για τον Αργη που ανέβηκε στην Α2!

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ:  “Αυλαία’ σε μια πετυχημένη σεζόν για τον Αργη που ανέβηκε στην Α2!

Με οικογενειακό δίτερμα ολοκληρώθηκε η σεζόν για το τμήμα υδατοσφαίρισης του Αργη Καλαμάτας.

Μια μοναδική αθλητική χρονιά για την ανδρική ομάδα, που πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 πόλο ανδρών και παράλληλα πήρε το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής!

Σε μία λιτή λοιπόν εκδήλωση, οι αθλητές που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην ανδρική ομάδα, μαζί με τους φετινούς δευτεραθλητές της ΄Β Εθνικής, αλλά και πλήθος νέων αθλητών των ακαδημιών του Άργη, έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα μπροστά στα βλέμματα αρκετών γονιών και φίλων του αθλήματος που παραβρέθηκαν για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν την αξιοθαύμαστη πορεία του συλλόγου.
Με ανακοίνωση του ο Αργης κάνει τον αγωνιστικό απολογισμό της σεζόν 2022-2023/
“Στην αγωνιστική χρονιά 2022-2023 για το πρωτάθλημα της ΄Β Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, η ομάδα του Άργη Καλαμάτας αγωνίστηκε για την 1η φάση του πρωταθλήματος με τις ομάδες Πύρρος Ιωαννίνων, Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας, Ν.Ο. Καλαμάτας. Στον Α’ γύρο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα τα αποτελέσματα των αγώνων του Αργη ήταν:
1η αγωνιστική
Αργης - Πύρρος Ιωαννίνων 11 - 9
2η αγωνιστική
Αργης Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 13 - 6
3η αγωνιστική
Αργης- Ν.Ο. Καλαμάτας 8 - 9
Στον Β’ γύρο που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα τα αποτελέσματα των αγώνων του Αργη ήταν:
1η αγωνιστική
Αργης - Πύρρος Ιωαννίνων 14 - 3
2η αγωνιστική
Αργης - Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 10 - 4
3η αγωνιστική
Αργης - Ν.Ο. Καλαμάτας 12 - 5
Έτσι μετά τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης (Α και Β γύρου) η ομάδα του Αργη τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς. Στην τελική φάση αγωνίστηκε στονΑ’ όμιλο με τις ομάδες Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, Ν.Ο. Αγιος Νικόλαος, Σ.Κ. Ροή.
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Αργη ήταν:
1η αγωνιστική
Αργης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 6 - 5
2η αγωνιστική
Αργης - Ν.Ο. Άγιος Νικόλαος 5 - 4
3η αγωνιστική
Αργης - Σ.Κ. Ροή 6 - 8

Από την 2η μόλις αγωνιστική της τελικής φάσης, η ομάδα του Αργη είχε εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Στον ημιτελικό αγωνίστηκε εναντίον της ομάδας Π.Α.Σ. Φοίβος και το αποτέλεσμα ήταν: Αργης - Π.Α.Σ. Φοίβος 10 - 5.
Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό και ταυτόχρονα την άνοδο στην Ά2 Εθνική κατηγορία ανδρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την ομάδα Μαρούσι Α.Σ. από την οποία ηττήθηκε 12 – 8. Να σημειωθεί ότι στον ημιτελικό και στον μεγάλο τελικό η ομάδα είχε την συμπαράσταση φιλάθλων της που ταξίδεψαν οδικώς με λεωφορείο αυθημερόν από την Καλαμάτα για το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για να συμπαρασταθούν στους αθλητές του Άργη Καλαμάτας και να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτές τις μοναδικές στιγμές. Οι αθλητές που αγωνίστηκαν με την ομάδα του Άργη Καλαμάτας: Γιάννης Αλμπάνης (2009) 1 γκολ, Δημήτρης Γιαννακέας 12 γκολ, Γιώργος Δουρδουνάς, Ελευθέριος Καλογρίδης 3 γκολ, Χρήστος Καλοκαιρινός 1 γκολ, Γιώργος Καρόζης 1 γκολ, Δημήτρης Κλαψιανός 7 γκολ, Βασίλης Κοσικίδης (2009), Μαρκέλλος Κολλάρος 15 γκολ, Δημήτρης Κρανιδιώτης, Δημήτρης Μακρής, Βασίλης Μπουργούρης 9 γκολ, Αντώνης Πετρόπουλος (2009), Ηλίας Πετρόπουλος (2009), Παναγιώτης Πετρόπουλος (2007), Γιώργος Σαμαράς 3 γκολ, Ανδρέας Σιαμανδρούρας, Αρσένιος Τερεζάκης, Νίκος Τζιάβας (2009) 1 γκολ, Κωνσταντίνος Τσιότσιος 12 γκολ, Χρήστος Τσιότσιος 22 γκολ, Αγησίλαος Φαναριώτογλου 3 γκολ, Ανδρέας Φιρφιλιώνης 2 γκολ, Ανδρέας Χειλάς (2009), Παναγιώτης Ψιρογιάννης 11 γκολ. Προπονητής ο Κώστας Πετρόπουλος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στους αγώνες του πρωταθλήματος Β Εθνικής 7 μικροί αθλητές από την ακαδημία του Άργη Καλαμάτας (η συντριπτική πλειοψηφία 14χρονοι), με 2 από αυτούς μάλιστα να σκοράρουν. Επιπλέον, την αγωνιστική χρονιά 2022-2023 η ομάδα του Άργη Καλαμάτας διπλασίασε τις συμμετοχές της στα ηλικιακά πρωταθλήματα (Παίδων και Προμίνι Παίδων) σε σύγκριση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Έτσι κλείνει η πιο επιτυχημένη χρονιά της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας, όπου ύστερα από την άνοδο στην ΄Β Εθνική τον Οκτώβριο του 2021 με την ταυτόχρονη κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρωτάθλημα ΄Γ Εθνικής τη σεζόν 202-2021, σημειώνεται νέα άνοδος αυτή την φορά στην Α2 με ασημένιο μετάλλιο στην Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2022-2023. Με τον τρόπο αυτό επιστεγάζεται με τον καλύτερο τρόπο η σταθερά ανοδική πορεία της ομάδας του Άργη Καλαμάτας στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας θα ξεκινήσουν πάλι από Σεπτέμβριο, όπου η επόμενη αγωνιστική χρονιά θα βρει την ανδρική ομάδα να αγωνίζεται πλέον στην Α2 Εθνική Κατηγορία και τις ακαδημίες να αγωνίζονται στα ηλικιακά πρωταθλήματα”.