Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 14:52

Με επιτυχία ο 13ος Ανδάνειος Δρόμος

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία ο 13ος Ανδάνειος Δρόμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο 13ος Ανδάνειος Δρόμος (17 χλμ.) με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη στην Αρχαία Μεσσήνη και τερματισμό στο Διαβολίτσι.

Παράλληλα, έγιναν αγώνες 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά. Πρώτος στον αγώνα των 17 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Πετρουλάκης, ενώ στα 5 χλμ. γρηγορότερος όλων ήταν ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 17 χλμ. κατέλαβε η Χριστίνα Χριστοπούλου (Σύλλογος Αθλούμενων Μεσσήνης), που ήταν και 6η στη γενική κατάταξη.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε το “παρών” με 33 δρομείς και περιγράφει τα τεκταινόμενα της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης.

“Ο δήμος Ανδανίας έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας.
Είναι η πόλη με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, η πόλη που «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης και αποτέλεσε τη συνέχειά της στην ιστορία.
Για την Αρχαία Ανδανία όλοι οι Μεσσήνιοι έχουν καθήκον να εργαστούν για να βρεθούν τα ίχνη της.
Η συμμετοχή στους αγώνες των 17 χιλιομέτρων αλλά και στα 5 χιλιόμετρα ήταν δωρεάν, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε παγωμένο καρπούζι και πλήρες γεύμα με παραδοσιακή γουρουνοπούλα και σαλάτα.
Συνολικά τερμάτισαν 160 αθλητές στους δύο αγώνες, ενώ πολλά ήταν και τα παιδιά που έτρεξαν στο μικρότερο αγώνα των 1.000 μέτρων.
Δυναμική παρουσία είχε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με 33 δρομείς, ενώ είχαμε και διακρίσεις με την τρίτη θέση γενικής στα 17 km από το Στάθη Δημητρακόπουλο στους άντρες και τη τρίτη θέση αντίστοιχα της γενικής κατάταξης από τη σύζυγό του Σταυρούλα Μπάκα.
Στα 5 χλμ. οι τρεις πρώτες θέσεις γενικής στις γυναίκες ήταν υπόθεση του συλλόγου μας, καθώς με τη σειρά τερμάτισαν πρώτη η Γιώτα Ασημάκου, δεύτερη η Ραλιτσα Δουράκου και τρίτη η Ιωάννα Κώτσιαρη. Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα μέλη και την άψογη οργάνωση του αγώνα”.