Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 14:13

5 χρυσά ο Δούσης στους Βαλκανικούς Βετεράνων!

Γράφτηκε από τον
5 χρυσά ο Δούσης στους Βαλκανικούς Βετεράνων!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Παναγιώτης Δούσης ο οποίος αυτή τη φορά σάρωσε τα μετάλλια στους 32ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Βετεράνων που έγιναν στη Σμύρνη στις 1-3 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή αθλητών από 12 χώρες.

Ο Δούσης κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια! Ενας αθλητής φαινόμενο που στις 23 Σεπτεμβρίου κλείνει τα 90 και περνά στην κατηγορία 90-94.
“Να είμαι πρώτα υγιής θα καταπλήξω τους πάντες αγωνιστικός. Η παρουσία των Ελλήνων Βετεράνων αθλητών στη Σμύρνη ήταν ένα ζωντανό προσκύνημα και μνημόσυνο για τους Ελληνες που κατακρεουργήθηκαν από τις ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ, μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Σμύρνη. Μπήκαν οι Τούρκοι το Σάββατο 27 Αυγούστου του 1922, την Τετάρτη 31 Αυγούστου έβαλαν φωτιά και εξαφάνισαν τον ελληνικό πληθυσμό”, δήλωσε ο Δούσης που στη Σμύρνη αγωνίστηκε σε 5 αγωνίσματα. Στα 800, 1.500, 5 χλμ. τρέξιμο και 5 χλμ. βάδην. Ελαβε μέρος στη σκυτάλη 4x100 με την Εθνική Ελλάδος και πήρε την 1η θέση, σύνολο 5 χρυσά μετάλλια. Επίσης ένας άλλος Μεσσήνιος αθλητής που διαμένει μονίμως στην Αλεξανδρούπολη ο Γεώργιος Αλλοίμονος κατηγορία 80-84 κέρδισε 4 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στα ίδια αγωνίσματα με τον Παν. Δούση.
“Οι Βετεράνοι είναι παράδειγμα για τη νέα γενιά των αθλητών, καθώς το σθένος και το αθλητικό ιδεώδες που ενυπάρχει στις καρδιές των Βετεράνων, μεταλαμπαδεύεται με το καλύτερο τρόπο στους νεώτερους.
Ανθρωποι που δείχνουν έμπρακτα ότι με ισχυρή θέληση μπορούν να πετύχουν πολλά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και ιδιαιτέρως την «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» για τη μεγάλη βοήθεια. Τέλος, αφήνοντας πίσω τη Σμύρνη, ρίχνω μια ματιά τελευταία και λέω, αδέλφια μας δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο Δούσης.