Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 13:53

ΣΚΑΚΙ: Διακρίσεις για το ΝΟΚ στη Σπάρτη

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Διακρίσεις για το ΝΟΚ στη Σπάρτη

Με 9 σκακιστές έλαβε μέρος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, στο 12ο πρωτάθλημα μπλιτς της ΕΣΣΠΕΠ, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο «Melies» της Σπάρτης με διοργανωτές την ΕΣΣΠΕΠ και τον Π.Σ. Σπάρτης.


Η 11χρονη Κατερίνα Ονιπκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ, παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Φωτεινή Βορριά. Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν για τον ΝΟΚ, αφού στην κατηγορία των εφήβων βραβεύτηκαν τρεις σκακιστές της ακαδημίας.
Οι Ηλίας Αθανασόπουλος (χρυσό μετάλλιο), Μάνος Μούρτζανος (αργυρό μετάλλιο) και Κωνσταντίνος Κελέσης (χάλκινο μετάλλιο). Στην κατηγορία Κ14 η Χριστίνα Κουντούρη πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Ακόμα εξαιρετική ήταν η παρουσία των σκακιστών Μάριου Μακρή, Δημήτρη Παπανικολόπουλου και Βασίλη Φιλόπουλου.
Τους νεαρούς σκακιστές συνόδευε ο προπονητής Θοδωρής Τσεκούρας καθώς και γονείς των παιδιών. Η έφορος του ΝΟΚ Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα συνεχάρη όλους τους αθλητές για την αγωνιστική παρουσία. καθώς και τον Ηλία Αθανασόπουλο για την επιτυχία του στο Πολυτεχνείο, αλλά και τον Στάθη Καρέλια, που με την χρυσή χορηγία του, δίνει πολλές αγωνιστικές ευκαιρίες στους σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.