Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 15:20

ΜΠΑΝΜΙΝΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Δύο χάλκινα μετάλλια στη Βουλγαρία ο Σπηλιωτόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΝΜΙΝΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Δύο χάλκινα μετάλλια στη Βουλγαρία ο Σπηλιωτόπουλος

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο Τάσος Σπηλιωτόπουλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον Βετεράνων που έγινε από 20 έως 22 Οκτωβρίου στο Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν 120 αθλητές και αθλήτριες από 7 χώρες, εκ των οποίων 33 από την Ελλάδα. Ο Σπηλιωτόπουλος αντιμετώπισε στο μονό ανδρών 35+ τους Βούλγαρους Αλεξάντερ Πέσεβ και Ιβαΐλο Ζελγιάσκοβ, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, καθώς ήταν μόνο οι τρεις τους σε αυτήν την κατηγορία. Στο διπλό ανδρών, με παρτενέρ τον Μπαϊράμ Καρά από την Τουρκία, αντιμετώπισε τους Βούλγαρους Ιβαΐλο Ζελγιάσκοβ-Τόντορ Ταμπάκοβ και Ντίγιαν Κόλεβ-Κρασιμίρ Τέντσεβ και τους Ηλία Καραγιάννη-Όλαφ Νέουμ από το σωματείο Δημοκρίτειο Κομοτηνής, κατακτώντας επίσης την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη συμμετοχή μου στο τουρνουά. Τα δυο αυτά μετάλλια, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της 25ετούς πορείας μου στο μπάντμιντον και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που κατάφερα να τα κερδίσω, γιατί είναι και μια μεγάλη τιμή για την Καλαμάτα. Συμμετείχα δίχως ιδιαίτερη προετοιμασία και παρά τις όποιες δυσκολίες, σημείωσα αυτές τις νίκες. Δυστυχώς, δεν κατέστη εφικτό να συμμετέχω και στο διπλό μεικτό, λόγω έλλειψης γυναικών στην
κατηγορία μου. Ωστόσο, το εν λόγω πρωτάθλημα, ήταν μια πλήρης και ολοκληρωμένη εμπειρία για μένα, καθώς, πέραν της συμμετοχής στα παιχνίδια, βοήθησα (όπως και άλλοι συμπαίκτες) ως διαιτητής, αλλά και στη γραμματεία, μαθαίνονται πολλά πράγματα από τον επιδιαιτητή κύριο Σλανσεζάρ Τσάνκοβ. Τέλος, σαν Ελλάδα, πήραμε τη δεύτερη θέση ως ομάδα, κατακτώντας 30 συνολικά μετάλλια (2 χρυσά, 5 αργυρά και 23 χάλκινα)”, δήλωσε για αυτή την εμπειρία ο Τάσος Σπηλιωτόπουλος.