Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 11:30

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ: Αθλητές από 10 χώρες στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Γράφτηκε από τον
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ: Αθλητές από 10 χώρες στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, θα είναι το φετινό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο με την ονομασία «Ancient Messene Open», που ξεκινά αυτή την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach club» στην παραλία Ανάληψης.

Πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά, που γίνεται στην Ελλάδα και είναι στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

“Η καρδιά του τένις θα χτυπά στη Μεσσηνία. Θα έχουμε 22 αθλητές και 8 συνοδούς από 10 χώρες. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές, αλλά αυτή την εποχή γίνονται και άλλα τουρνουά στην Τσεχία και την Κροατία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα. Η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη, που προσέφερε τόσα πολλά και μας επέτρεψε να πάρει και το τουρνουά το όνομα Αρχαία Μεσσήνη”, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, ο διοργανωτής του τουρνουά και πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος μάλιστα θα πάρει μέρος και στους αγώνες.
Το σύλλογο ΔιαφοροΖΩ θα εκπροσωπήσουν ακόμα οι Αντώνης Στεφανούρης και Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος. Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές είναι οι Επαμεινώνδας Σταμάτης, Ραφαήλ Πατρωνίδης και Αστέρης Γιαννούδης.
Στο 6ο διεθνές τουρνουά θα συμμετέχουν 22 συνολικά αθλητές (16 άνδρες, 6 γυναίκες) από δέκα χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Σήμερα και αύριο αναμένονται στη Μεσσηνία να αφιχθούν οι αθλητές και την Τετάρτη το βράδυ θα γίνει η κλήρωση των αγώνων. Η δράση θα ξεκινήσει από την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί και θα περιλαμβάνει αγώνες μονό ανδρών, μονό γυναικών και διπλά. Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που στηρίζουν τη διοργάνωση, καθώς και τους εθελοντές. Δίπλα του κάθονταν μάλιστα οι εθελοντές Ανδρέας Ζαγάκος και Μανώλης Χαλούλος.