Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 11:50

“ANCIENT MESSENE OPEN”: Κέρδισε τις εντυπώσεις το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Γράφτηκε από τον

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχώρησαν από τη Μεσσηνία οι συμμετέχοντες στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο, με την ονομασία “Ancient Messene Open”, που διεξήχθη από 2 έως 5 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach club» στην παραλία Ανάληψης.

Στην έκτη κατά σειρά διοργάνωση, έλαβαν μέρος 22 αθλητές και αθλήτριες από 10 χώρες : Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Οι φετινοί αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον τελικό στο μονό ανδρών. Οι υπόλοιποι τελικοί έγιναν το Σάββατο, όπως και η τελετή των απονομών στους νικητές.
Συγκεκριμένα, στο μονό ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Λούκα Αρκα, που κέρδισε στον τελικό τον Χάμπουτς Ολοφσον από τη Σουηδία. Στο μονό γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Σαρλότ Θερπάνκ από τη Γαλλία, που αντιμετώπισε στον τελικό τη Ζόγα Χαμντάροβα από τη Βουλγαρία.

Στα διπλά ανδρών ο Πιότρ Γιαρουζέφσκι από την Πολωνία και ο Χάμπουτς Ολοφσον από τη Σουηδία, επικράτησαν του Γιώργου Λαζαρίδη και του Ντόμινικ Μπουκάλα από τη Πολωνία, ενώ στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο πήρε το ζευγάρι Θερπάνκ (Γαλλία) και Χαμντάροβα (Βουλγαρία) που νίκησε τις Ριμπιούτ (Ελβετία) και Ολοσον (Δανία).
Ο Γιώργος Λαζαρίδης κέρδισε στους αγώνες δεύτερης ευκαιρίας, επικρατώντας στον τελικό τον Αντο Τζόσκινς από την Κροατία.
Το σύλλογο ΔιαφοροΖΩ εκπροσώπησαν ακόμα οι Αντώνης Στεφανούρης και Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος. Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ήταν οι Επαμεινώνδας Σταμάτης, Ραφαήλ Πατρωνίδης και Αστέρης Γιαννούδης.
Να σημειωθεί ότι ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ήταν και ο διοργανωτής των αγώνων, που έγιναν με τη βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και άλλων φορέων και επιχειρήσεων. Στην τελετή των απονομών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Απαντες ανανέωσαν το ραντεβού του για το 7ο “Ancient Messene Open”, τον Οκτώβριο του 2024.