Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 18:03

ΑΛΑΚ: Το πρόγραμμα των αγώνων για το 2024

Γράφτηκε από τον
ΑΛΑΚ: Το πρόγραμμα των αγώνων για το 2024

Το πρόγραμμα των αγώνων που θα διοργανώσει το 2024, ανακοίνωσε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας.

Η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο με το πανελλήνιο πρωτάθλημα crosskarτ, θα ακολουθήσει η Ανάβαση Τσακώνας, αγώνες drift και αρκετές ακόμα διοργανώσεις. Η ανακοίνωση της ΑΛΑΚ αναφέρει τα εξής: “Στις 6-7 Απριλίου 2024 στην χωμάτινη πίστα του αεροδρομίου της Τριόδου, θα οργανώσουμε τον 1ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος crosskart και παράλληλα θα είναι και ο πρώτος αγώνας του πανελληνίου κυπέλλου χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης. Εκεί αγωνίζονται αυτοκίνητα ανάλογα με τον κυβισμό τους καθώς και εργοστασιακά χωμάτινα μονοθέσια, χωματινες φόρμουλες, τα λεγόμενα crosskart,τα οποία προσφέρουν υπερθέαμα.

Θα ακολουθήσει η Ανάβαση Τσακώνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί 11-12 Μαΐου, ένας αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αναβάσεων νοτίου Ελλάδας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες θα οργανωθούν 2 αγώνες drift και ασφάλτινης ατομικής χρονομέτρησης στην πίστα καρτ San nicolas, στην δυτική παραλία Καλαμάτας.
Τον Σεπτέμβριο 21-22 θα οργανώσουμε, έναν χωμάτινο αγώνα που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο χώματος.
Η περιοχή ακόμη δεν είναι γνωστή, διότι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως οι προτιμήσεις των αγωνιζόμενων, καθώς και η βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο τέλεσης του αγώνα. Η χρονιά θα κλείσει με έναν ακόμη αγώνα drift και ασφάλτινης ατομικής χρονομέτρησης στην πίστα καρτ San nicolas. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στην πόλη μας θα διεξαχθούν και 2 πανελλήνιοι αγώνες καρτ, όπου εκεί η ΑΛΑΚ δεν θα είναι οργανωτής, αλλά θα βρίσκεται στο πλευρό των οργανωτών, με εξοπλισμό, κριτές κ.α”.