Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 16:13

ΣΔΥΜ: Δυναμική παρουσία και διακρίσεις στον 10ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Γράφτηκε από τον

Δυναμική παρουσία είχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 10ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα την περασμένη Κυριακή.

Ο ΣΔΥΜ συμμετείχε με 25 δρομείς και μέτρησε αρκετές διακρίσεις. Ας δούμε πως περιγράφουν οι ιθύνοντες του ΣΔΥΜ την παρουσία τους στον δρομικό αγώνα της Λακωνίας:
“Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με πολλή βροχή και αέρα πραγματοποιήθηκε ο Επετειακός 10ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα στο Περιστέρι Λακωνίας και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Παρόλο τις δυσκολίες του καιρού, εκατοντάδες δρομείς απ' όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών και αγκάλιασαν με αγάπη τους διοργανωτές που και φέτος έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες.
Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα ανάμεσα από τους απέραντους πορτοκαλεώνες και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι (εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος με τερματισμό και πάλι στο Περιστέρι.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και φέτος από αυτόν τον αγώνα και είχε μία δυναμική παρουσία με 25 περίπου δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του Συλλόγου με πούλμαν, ενώ πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολλές ήταν οι διακρίσεις για τον σύλλογο με τη Σταυρούλα Μπάκα να τερματίζει στη 3η θέση της γενικής κατάταξης στα 10 km, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο στις ειδικές κατηγορίες.
Αναφέρουμε στους άντρες και τον ημιμαραθώνιο τη 2η και 3η θέση στη κατηγορία τους (50-59) για τους Γιώργο Παπανικολάου και Θεόδωρο Τζανετάκη αντίστοιχα, τη 2η θέση στη κατηγορία του (60+) από τον Κώστα Σοφρωνά και στις γυναίκες είχαμε την Βιβή Τασιοπούλου να παίρνει τη 2η θέση στη κατηγορία της (50-59) και τις Βασιλική Βαϊνά και Μαρία Βρανά να ανεβαίνουν στο βάθρο παίρνοντας τη 1η και 2η θέση αντίστοιχα στη κατηγορία τους (60+).
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση των αγώνων, την αγάπη και τη ζέστη φιλοξενία που μας έδωσαν και τους δρομείς μας που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς τους ανωτέρω αγώνες”.