Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 11:56

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: 6η θέση στο πένταθλο γυναικών η Τζόρβα

Γράφτηκε από τον

Την 6η θέση στο πένταθλο γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο κατέκτησε η Ιωάννα Τζόρβα από την Κυπαρισσία.

Για μια ακόμη φορά η 18χρονη αθλήτρια του Φιλαθλητικού Ομίλου Μεσσηνίας απέδειξε ότι είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες συνθέτων αγωνισμάτων στην Ελλάδα.
Η Τζόρβα, αν και μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, ρίχτηκε στη μάχη στην κατηγορία γυναικών και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ πένταθλου κλειστού στίβου συγκεντρώνοντας 3.134 βαθμούς, ενώ στον αγώνα νικήτρια ήταν η 23χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα του «ΑΣ. Κένταυρος» με 3.995 βαθμούς.

Διακρίσεις Μπενάρδου και Παναγιωτόπουλου

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μαζί με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετείχαν και άλλοι 2 πρωταθλητές που ξεκίνησαν και αυτοί από την Κυπαρισσία, και τώρα σαν φοιτητές συνεχίζουν στην Αθήνα. Ο 20χρονος Βασίλης Παναγιωτόπουλος, αθλητής του ΓΣ. Γλυφάδας που έκανε σπουδαία εμφάνιση στα 400 μέτρα ανδρών και με νέο ατομικό ρεκόρ 49,92’’ κατέκτησε την 6η θέση, καθώς και ο Αχιλλέας Μπενάρδος αθλητής του Πανελλήνιου ΓΣ, ο οποίος συμμετείχε σε 2 τελικούς στα 1.500μ και 3.000μ.
Η μακρόχρονη ιστορία και παράδοση, για πάνω από μισό αιώνα των αθλητών στίβου από την Κυπαρισσία μεγαλώνει, δίνοντας ικανοποίηση στους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν το άθλημα, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες υποδομών και νοοτροπίας της περιοχής, βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τις γενιές που ακολουθούν.