Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 12:43

Τρίτη θέση για τον ΝΟΚ στο φάιναλ φορ σκακιού

Γράφτηκε από τον
Τρίτη θέση για τον ΝΟΚ στο φάιναλ φορ σκακιού

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας επέστρεψε με μετάλλια από την Κόρινθο, όχι όμως και με το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του 42ου Κυπέλλου Ελλάδας σκακιού.

Ο ΝΟΚ πήρε την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ, που διοργάνωσε ο Αργοναύτης Κορίνθου ως περσινός κυπελλούχος και κατέκτησε και φέτος το κύπελλο και μαζί την πρόκριση. Δεύτερος ήταν ο Σ.Ο. Φιλιατρών, τρίτος ο ΝΟΚ και τέταρτο το Ναύπλιο, που ηττήθηκε στον ημιτελικό με 2,5 – 1,5 από τον Αργοναύτη Κορίνθου, ενώ ο ΝΟΚ έχασε στον ημιτελικό με 3-1 από τον Σ.Ο. Φιλιατρών που έπαιξε στον τελικό με την ομάδα της Κορίνθου και ηττήθηκε. Το φάιναλ φορ έγινε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, με την καλαματιανή ομάδα να αγωνίζεται με απώλειες δύο βασικών αθλητών της Μαρίνας Μακροπούλου και του Χρήστου Λαγού λόγω covid. Αποτέλεσε πάντως μεγάλη έκπληξη η συμμετοχή των Ηλία Πουλόπουλου, Μαριάνθης Λουκά και κυρίως του 14χρονου Νικόλα Κυριακόπουλου. Από τους αγώνες του κυπέλλου φάνηκε ότι οι παραπάνω σκακιστές έχουν δυναμική.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1η συνάντηση

Σ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΝΟΚ 3 - 1
1η σκακιέρα Πετριτάϊ Φώτης - Κυριακόπουλος Νικόλας 1 – 0
2η σκακιέρα Γεωργανάς Παναγιώτης - Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος 0,5 – 0,5
3η σκακιέρα Κορμάς Γεώργιος - Μουτζούρης Μανώλης 0,5 – 0,5
4η σκακιέρα Χάραρης Γεώργιος - Πουλόπουλος Ηλίας 1 - 0
Στην 4η σκακιέρα βγήκε μία πολύπλοκη θέση και τελικά έγειρε υπέρ του
λευκού.

2η συνάντηση

ΝΟΚ – Σ.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ 4 - 0
1η σκακιέρα Πουλόπουλος Ηλίας - Ζουρουφίδης Κωνσταντίνος 1 - 0
2η σκακιέρα Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος - Νταμούλος Δημήτρης 1 – 0
3η σκακιέρα Κυριακόπουλος Νικόλας - Κουσκουλης Δημήτρης 1 – 0
4η σκακιέρα Μουτζούρης Μανώλης - Γιαννακος Λεωνίδας 1 - 0

Στις απονομές ήταν παρόντες και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Αριστοφάνης Διακουμέας και Κωνσταντίνος Ρεϊτζόπουλος. Το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζει με πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού καθώς και επιπλέον προπονήσεις αθλητών ώστε να ετοιμαστούν κατά το δυνατόν καλύτερα για το ΠΟΑ 2024, που θα διεξαχθεί στις 22-24/3 στο Ξυλόκαστρο.