Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:50

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Συμμετείχε και φέτος με την λαμπαδηδρομία στα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Συμμετείχε και φέτος με την λαμπαδηδρομία στα "Παπαφλέσσεια"

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος συμμετείχε και φέτος στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια" που έγινε την Κυριακή στην Καλαμάτα, καθώς από το Μανιάκι ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία της ιερής φλόγας με τελικό προορισμό το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπου έγιναν οι αγώνες.

Σχολιάζοντας το παραπάνω γεγονός ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αναφέρει: "Tην Κυριακή 12η Μαΐου 2024 έγινε η τελετή Αφής της ιερής Φλόγας στο Μανιάκι και η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας της Ιερής Φλόγας από το Μανιάκι για τον τελικό της προορισμό το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της έναρξη της Διεθνής Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις «Θερμοπύλες» της Ελληνικής Επανάστασης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, τόπο θυσίας των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου. Η τελετή αφής της Ιερής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του αρχιμανδρίτη Ήρωα Γρηγορίου Δικαίου, ή Παπαφλέσσα παρουσία του αντιδημάρχου της Δ.Ε Παπαφλέσσα, Μιχάλη Καραβίδα, του αντιδημάρχου Δ.Ε Νέστορος, Δημήτρη Γαϊτάνη, του πρόεδρου της κοινότητας Μανιακίου, Αναστάσιου Φιλιππόπουλου, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου .Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας είχε τους εξής σταθμούς: Μανιάκι – Τουλούπα Χάνι – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλο – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ο Δήμος μας στηρίζει εμπράκτως την Διεθνή Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» με την παρουσία του στην τελετή έναρξης πάνω από 20 χρόνια.Πρόκειται για έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της. Συγχαίρω τους συντελεστές της διοργάνωσης «Παπαφλέσσεια» και τους ευχαριστώ για την συνεργασία".