Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 08:10

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σύσκεψη για λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Γράφτηκε από τον
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σύσκεψη για λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Νέο πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας, θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.


Πρόκειται για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργία των αθλητικών χωρών της Καλαμάτας και το προσχέδιο δόθηκε προς ενημέρωση σε συλλόγους και ομάδες.
Στόχος μέσω του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, που έχει συνταχθεί λαμβάνονταν υπόψιν πρότυπα Κανονισμών που εφαρμόζονται και σε άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας, δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, κοινό για όλους, ορίζοντας με σαφήνεια τα δικαιώματα αλλά και τις ειδικές θέσεις που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. , ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία τους.
Ήδη το προσχέδιο του Κανονισμού έχει σταλεί σε όλες τις ομάδες και συλλόγους που κάνουν χρήση των εν λόγω χωρών, προκειμένου να ενημερωθούν, ενώ από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 έχουν προγραμματιστεί διαδοχικές του αρμοδιακού συναντήματος Αντιδημάρχου Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργου Λαζαρίδη, με εκπροσώπους ομάδες και συλλόγων. προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διαβούλευσης, προτού ο Κανονισμός έρθει προς έγκριση στα συλλογικά όργανα και τεθεί σε .
Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει ζητηθεί από κάθε ομάδα να ορίσει με απόφαση του Δ.Σ. του το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί στην επικοινωνία με το Δήμο. Στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας θα περιλαμβάνεται και ο ορισμός ενός ελάχιστου αντιτίμου χρήσης του χώρου από τις ομάδες, όπως ισχύει και στους περισσότερους Δήμους της χώρας, το οποίο λειτουργεί ανταποδοτικά στη χρήση του χώρου και ουσιαστικά που καλύπτει το κόστος δαπανών από τη χρήση των εγκαταστάσεων.
Τα παραπάνω καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον τομέα του Αθλητισμού, απασχόλησαν σύσκεψη εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, παρουσία του Αρμοδιού Αντιδημάρχου Γ. Λαζαρίδη, της γ.γ. του Δήμου Μ. Νταμάτη, της Γενικής Διευθύντριας του Δήμου Π. Κουράκλη και στελεχών του Τμήματος Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 10 το πρωί θα κάνουν συναντήσεις με εκπροσώπους που συμμετέχουν στο δημοτικό γήπεδο «Π. Μπαχράμης”. Αμέσως μετά στις 11 π.μ. θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους από ομάδες που έχουν ανοιχτούς χώρους στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους ομάδες που χρησιμοποιούν το Κλειστό της Τέντας. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει συνάντηση με τα σωματεία που μετακινούνται το Κολυμβητήριο.
Μεθαύριο Παρασκευή η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί με εκπροσώπους ομάδες που χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.