Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 20:30

Ετοιμάζεται για τη γιορτή των 100 χρόνων ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ετοιμάζεται για τη γιορτή των 100 χρόνων ο ΝΟΚ

Εναν αιώνα προσφοράς και αθλητισμού συμπληρώνει φέτος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και θα το γιορτάσει με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση την προσεχή Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Για λόγους χωρητικότητας και ασφαλείας, θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους έχουν προμηθευτεί δωρεάν κάρτες εισόδου. Η γιορτή απευθύνεται κυρίως στους μικρούς σε ηλικία αθλητές, καθώς θα βραβευτούν όσοι έχουν διακριθεί την τελευταία δεκαετία σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες των πρωταγωνιστών, ενώ θα γίνει και ομιλία για την ιστορία του ΝΟΚ. Στις σκέψεις των ανθρώπων του είναι να γίνει μία ακόμα γιορτή τις μέρες των Χριστουγέννων ,με έκθεση των τροπαίων και βραβεύσεις ανθρώπων και χορηγών που έχουν βοηθήσει το σύλλογο.
Οσον αφορά την γιορτή της 11ης Σεπτεμβρίου, το “παρών” θα δώσουν αυστηρά 600 άτομα.
“100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς, 100 χρόνια αθλητισμού. Αυτός είναι ο ΝΟΚ. Το όραμα των ανθρώπων του ΝΟΚ από το 1924, είναι να προσφέρει ανιδιοτελώς τη δυνατότητα άθλησης σε νέους όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες στα εφτά αθλήματα που διατηρεί”, τόνισε ο πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη γιορτή των 100 χρόνων.


Ο κ. Αδαμόπουλος συνεχίζοντας πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι: “Με υπερηφάνεια μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, είναι η μήτρα γέννησης, διάδοσης και καλλιέργειας στην Καλαμάτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των αθλημάτων της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της ιστιοπλοΐας, του μπάσκετ, του σκάκι και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του βόλεϊ και του τένις.
Χαιρόμαστε να βοηθάμε τα παιδιά στην προσπάθειά τους να πετύχουν διακρίσεις στον αθλητισμό και στη ζωή. Συνεχίζουμε με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο. Η ιστορικότητα δεν είναι φορτίο για τη μνήμη, αλλά φώτιση για το μέλλον”.
Η Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα β’ αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και έφορος σκάκι αναφερόμενη στο τμήμα σκακιού δήλωσε ότι: “Βασικό μέλημα είναι η ακαδημία να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να βγάλουμε αθλητές, που θα γίνουν πρωταθλητές και να είμαστε στην Α’ εθνική και να διακρινόμαστε και σε υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι εύκολο, αλλά μας αρέσουν τα δύσκολα”.

Περιμένουν να ανοίξει το κολυμβητήριο

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου το θέμα ήταν η γιορτή για τα 100 χρόνια του ΝΟΚ, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι με το κολυμβητήριο Καλαμάτας στο οποίο γίνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης και είναι αβέβαιο πότε θα παραδοθεί προς χρήση. Ο κ. Αδαμόπουλος μας παρέπεμψε στην έφορο κολύμβησης του ΝΟΚ Βάσω Τσάκωνα, που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “ Το κολυμβητήριο δεν δόθηκε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ. Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά μέσα στο πλαίσιο του χρόνου παράδοσης. Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον υποσταθμό της ΔΕΗ και θα προσπαθήσει να παραδώσει το κολυμβητήριο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαστε δίπλα στο να γίνει σωστή δουλειά και να μην γυρίσουμε πίσω. Αφού δεν έχουμε το κολυμβητήριο στην ώρα μας, αποφασίσαμε για να μην χάσουν τα παιδιά την επαφή με το νερό, να γίνονται προπονήσεις στη θάλασσα, όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Γιατί για τα παιδιά στο κολύμπι μια μέρα εκτός είναι τρεις μέρες”.
Θυμίζουμε ότι το κολυμβητήριο Καλαμάτας έκλεισε στις 15 Ιουνίου για ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες σύμφωνα με τη δεύτερη παράταση που έχει εγκρίνει η δημοτική επιτροπή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.