Κατά τη διάρκεια του τουρνουά συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές του αθλήματος, προσφέροντας συναρπαστικά παιχνίδια και πλούσιο θέαμα στους φίλους του μπιλιάρδου.
Το κοινό έδωσε δυναμικό «παρών», με την παρουσία του να κορυφώνεται σήμερα, ενόψει των τελικών αναμετρήσεων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων, ο τελικός αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, με μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές και θεατές.
Παρών ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του TOP Billiards βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους διοργανωτές, τους ιδιοκτήτες του χώρου και αρκετούς αθλητές, ενώ παρακολούθησε και αγώνες.
Στο περιθώριο της παρουσίας του έκανε δηλώσεις στην "Ελευθερία", σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Πανελλήνιο Τουρνουά 9μπαλου μπιλιάρδου στο TOP. Ακόμα μία χρονιά είμαστε εδώ.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διεξάγεται στην πόλη μας ένα άθλημα που δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά που δείχνει ότι έχει φανατικούς φίλους και εξαιρετικούς παίκτες. Νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν βλέπουμε νεαρούς αθλητές να ασχολούνται από μικρή ηλικία.
Η πόλη μας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο ενός αθλητικού γεγονότος, φιλοξενώντας αθλητές, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους για αρκετές ημέρες. Εμείς, ως Δήμος και Τμήμα Αθλητισμού, είμαστε πάντα δίπλα στους διοργανωτές, όταν μας ζητηθεί.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο TOP Billiards, στους χορηγούς, στους υποστηρικτές, στα μέσα ενημέρωσης, στους αθλητές και σε όλους όσοι στηρίζουν αυτή τη διοργάνωση».
Παρουσία νεαρών αθλητών
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και αρκετοί νεαροί αθλητές, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον 9χρονο Χαράλαμπο Ξενοπανάγο και τον 11χρονο αδερφό του Γιώργο Ξενοπανάγο από τον Πύργο, καθώς και τον 14χρονο Γιώργο Αντωνάκο από το TOP Billiards, αποδεικνύοντας ότι το άθλημα έχει μέλλον και στις μικρές ηλικίες.
https://notosport.eleftheriaonline.gr/various/item/58815-stin-teliki-eftheia-to-panellinio-tournoua-9mpalou-sto-top-billiards-fotografies#sigProIdaf3f1871ac