Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2025 12:47

Αύριο ο ορεινός αγώνας δρόμου “Kalamata Mountain Run”

Γράφτηκε από τον
Αύριο ο ορεινός αγώνας δρόμου “Kalamata Mountain Run”

Έφτασε η ώρα για τη διεξαγωγή του 2ου ορεινού αγώνα δρόμου Kalamata Mountain Run, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο όρος Καλάθι, δίπλα στην Καλαμάτα.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Το Kalamata Mountain Run ενώνει τη θάλασσα με το βουνό και την Καλαμάτα με τον Ταΰγετο, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.

Το Καλάθι, με υψόμετρο 1.340 μ., αποτελεί έναν φυσικό θησαυρό με εναλλαγές τοπίου, παραδοσιακούς οικισμούς, πέτρινα μνημεία, δάση και λιβάδια, αλλά και τον εντυπωσιακό «Κρατήρα», που παραμένει άγνωστος στους περισσότερους επισκέπτες.

Δύο διαδρομές με ξεχωριστό χαρακτήρα

Kalathi Trail 25k

Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 25 χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 1.474 μ. Ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνει μέχρι τα 1.316 μ. Πρόκειται για μια απαιτητική και τεχνική διαδρομή που απευθύνεται σε καλά προπονημένους και έμπειρους δρομείς ορεινών αγώνων, με το μεγαλύτερο μέρος της να κινείται στα μονοπάτια του βουνού.

Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://maps.suunto.com/move/christos610141/6599247fa31ab977b77c59fe

Verga Race 9k

Η μικρή διαδρομή είναι 9 χλμ. με θετική υψομετρική 442 μ. και απευθύνεται σε όλους, αποτελώντας ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά έναν ορεινό αγώνα.
Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://maps.suunto.com/move/christos610141/65928b0c3943c579ca585711

* Θα υπάρχουν περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://eoskal.gr/kmr, στο e-mail: kalamatamountainrun@gmail.com και στο τηλέφωνο 6942233010.