Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 17:10

Επιτυχίες του Μεσσηνιακού στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή αθλητών από  Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Πύργο, Αίγιο, Κόρινθο και φυσικά από την Καλαμάτα και το Μεσσηνιακό,  έγινε την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα (στο σκοπευτήριο) το τοπικό πρωτάθλημα νοτιοδυτικής Ελλάδος ορεινής ποδηλασίας.

Ο Μ.Γ.Σ. έλαβε μέρος στους αγώνες με τους εξής αθλητές:  Στην κατηγορία παίδων με τους Γιώργο Γεωργιόπουλο, Πέτρο  Μανεσιώτη , Γιώργο Νταβουτιάν και Λεωνίδα  Σκουρτσίδη.
Στην κατηγορία ανδρών με τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.
Το πρωί της Κυριακής μέχρι λίγο πριν την εκκίνηση, η βροχή που
έπεφτε έκανε την πίστα αρκετά δύσκολη -όσον αφορά τη λάσπη που
δημιουργήθηκε.Παρ' όλα αυτά όλοι οι αθλητές του Μεσσηνιακού  πήγαν πάρα
πολύ καλά.  Συγκεκριμένα στην κατηγορία παίδων ο Γιώργος Νταβουτιάν κατέλαβε την πρώτη θέση , αφήνοντας  στην δεύτερη θέση τον βαλκανιονίκη από την Σπάρτη.
Εκπληκτική  εμφάνιση και από τον Γιώργο Γεωργιόπουλο ο οποίος κατέλαβε την τρίτη , θέση  αφήνοντας  στην τέταρτη θέση τον πρωταθλητή Ελλάδος.
Ο Γιώργος Σκουρτσίδης κατέλαβε τη δέκατη θέση και ο Μανεσιώτης ενώ
βρισκόταν στην έκτη θέση  λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Στην κατηγορία των ανδρών ο Παναγιώτης  Γεωργακόπουλος κατέλαβε την δέκατη τρίτη  θέση.
Οι αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό φαίνεται από το επίπεδο
των αθλητών που συμμετείχαν,  οπότε οι νίκες των Νταβουτιάν και
Γεωργιόπουλου δίνουν υποσχέσεις για διακρίσεις και στο
μέλλον.
Επόμενη  αγωνιστική υποχρέωση του Μεσσηνιακού είναι στης 26 Απριλίου,  όπου θα γίνει  αγώνας στον παράδρομο της  εθνικής όπου θα συμμετέχουν αθλητές από όλη  την Ελλάδα.
Θα παρευρίσκεται και ο παγκοσμίου φήμης αθλητής Mathieu  Hermans ο οποίος έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου και έχει  κερδίσει πολλά ετάπ στους γύρους Γαλλίας, ΄Ισπανίας και Ιταλίας. Να σημειωθεί ότι για όσους  επιθυμούν να ασχοληθούν με την ποδηλασία , ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει ακαδημία όπου οι μικροί και μεγάλοι μπορούν  να μάθουν και να αγαπήσουν το ποδήλατο μαθαίνοντας σε ασφαλείς χώρους  όλα τα μυστικά του ποδηλάτου. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στον προπονητή ποδηλασίας Κοσμά Νταβουτιάν( τηλ. 2721095977 ή 6982999140).