×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/gyros-kalamatas-nik
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/gyros-kalamatas-nik

Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 00:30

Πάνω από 1.000 άτομα κάθε ηλικίας στον 15ο Γύρο Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή ήταν όλοι εκεί: Γονείς με τα μωρά τους στο καρότσι, μαθητές, ενήλικες, παππούδες. Με άλλα λόγια πάνω από 1.000 άτομα κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και έτρεξαν στο 15ο Γύρο Καλαμάτας που έγινε το Σάββατο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.




Ο ΣΔΥΜ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και η πόλη έστειλε ηχηρό μήνυμα για αθλητισμό.
Αφετηρία και τερματισμός ήταν η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι δίπλα στη θάλασσα. Πέρα από τον κλασικό αγώνα των 10 χιλιομέτρων, έγινε αγώνας δυναμικού βαδίσματος επίσης 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας 2 χιλιομέτρων για γονείς και παιδιά. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για το σακχαρώδη διαβήτη και μέλος των εσόδων θα δοθεί στο Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας.
Στα αξιοσημείωτα η παρουσία πολλών συλλόγων εκτός νομού, όπως ο ΣΔΥ Αθηνών, ο Απόλλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων, ο ΣΔΥ Πάτρας και ο ΣΔΥ Τρίπολης.
Δυναμικό "παρών" έδωσε και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης με 35 παιδιά, αλλά και τα "Special Olympics" και το ΚΕΘΕΑ.

{gallery}gyros-kalamatas-nik{/gallery}


Ο αγώνας έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας "Γλυκειά Μεσσηνία", υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ.
Στο αγωνιστικό σκέλος, νικητής στα 10 χιλιόμετρα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καλιακούδης (Α.Ε. Μεσογείων) με χρόνο 32 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με 38 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.
Οι διοργανωτές βράβευσαν τους πρώτους έξι σε άνδρες και γυναίκες και παράλληλα έδωσαν τιμητικές πλακέτες σε συλλόγους, χορηγούς και εθελοντές, καθώς και στον παλιό πρωταθλητή Κερκ Λαζαρίδη. Βραβεύτηκε ακόμα και ο 33χρονος Νίκος Λαμπρούλης από τη Θεσσαλονίκη, άτομο με διαβήτη, πατέρας 3χρονου αγοριού, ο οποίος παραδίδει μαθήματα ζωής, έχοντας κάνει 4 μαραθώνιους σε 12 μήνες και φυσικά έτρεξε και στον αγώνα της Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια από το δήμο και την Περιφέρεια ώστε ο Γύρος Καλαμάτας να γίνει ακόμα καλύτερος τα επόμενα χρόνια.
Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας (που έτρεξε κιόλας με τα παιδιά του στα 2.000 μέτρα), ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης,
ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης,  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουτίβας, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΔΥΜ Νίκος Καλυβιώτης.

Νικητές

Ανδρες
1. Δημήτρης Καλιακούδης (Α.Ε. Μεσογείων) 32' 55''
2. Γιώργος Βαλαβάνης (Α.Ο. Βουλιαγμένης) 34' 43''
3. Ηλίας Νικολόπουλος ΙΣΔΥΜ) 34' 44''
4. Νικόδημος Νικολακέας (Smart- Run) 34' 44''
5. Βασίλης Βασιλείου (Aνεξάρτητος) 36' 50''
6. Γιώργος Κρίλης (Πέλοπας Πάτρας) 37' 06''

Γυναίκες

1. Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) 38' 58''
2. Γεωργία Πουλοπούλου (ΣΔΥΜ) 42' 29''
3. Γιώτα Φωτάκη (Ανεξάρτητη) 42' 38''
4. Αντζελίνα Ναβάρο (ΣΔΥ Αθηνών) 43' 44''
5. Μαρία Χαραλαμποπούλου (Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων) 44' 41''
6. Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥΜ) 45' 21''


Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/various/item/7595-simera-o-15os-gyros-tis-kalamatas