Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 20:50

Αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ. στον Πάρνωνα

Γράφτηκε από τον
Αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ. στον Πάρνωνα

Για 2η συνεχόμενη χρονιά φέτος διοργανώνεται ο αγώνας υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ. Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 από ώρα 10.00 π.μ., με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!

 

Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ. Πέτρο, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ. Πέτρο.

Στον αγώνα πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά πάνω από 260 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το χρονικό όριο του αγώνα δεν θα ξεπερνά τις 10 ώρες, δηλαδή συνολικά από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 20:30 μ.μ. με το εξτρά μισάωρο να δίδεται ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες της ημέρας. Η τελετή απονομής των μεταλλίων των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στην κεντρική πλατεία, ενώ λίγο νωρίτερα θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας 2 περίπου χλμ. Το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ θα ολοκληρωθεί με μια μικρή δεξίωση για τους συμμετέχοντες αθλητές, από τους κατοίκους του Αγίου Πέτρου. Την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 17/7/2015) και από ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας και τοπικούς φορείς, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ