Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015 14:28

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Πελματογράφημα οι αθλητές των ακαδημιών βόλεϊ και στίβου

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Πελματογράφημα οι αθλητές των ακαδημιών βόλεϊ και στίβου

Δεκάδες παιδιά από τις Ακαδημίες Βόλεϊ και Στίβου του Μεσσηνιακού συμμετείχαν την Κυριακή στις εξετάσεις πελματογραφήματος που έγιναν σε αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.


Ο ειδικός χειροπράκτης-ποδίατρος Ευάγγελος Δήμου-Ρουσουλέντσης, έφτασε έγκαιρα από την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην αίθουσα, στην οποίαν από τις 9.30 πμ μέχρι και τις 3 μ.μ. εξέτασε και αξιολόγησε πάρα πολλούς αθλητές, μικρούς και μεγαλύτερους. Τα συμπεράσματα από την εξέταση γνωστοποιήθηκαν στους κηδεμόνες των παιδιών.
Η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει: «Η Ποδιατρική, νέα σχετικά ειδικότητα για την χώρα μας, στο εξωτερικό είναι μια καταξιωμένη επιστήμη υγείας. Στην Ευρώπη είναι ευρύτατα διαδεδομένη, διότι προσφέρει λύσεις σε λιγότερα ως πολύ ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας. Το αντικείμενο της Ποδιατρικής είναι, κατά κύριο λόγο, η σωστή μηχανική και λειτουργία των κάτω άκρων. Με την εξέταση μπορεί να αντιμετωπιστούν νευρολογικά περιστατικά που επηρεάζουν την ισορροπία, την βάδιση, να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν μελλοντικοί τραυματισμοί, διαστρέμματα, χειρουργεία των κάτω άκρων, πλατυποδίες και ένα πλήθος παθήσεων σχετικών και με τα κάτω άκρα αλλά και γενικότερα με την υγεία του σώματος.
Ευχαριστούμε τον κ. Δήμου-Ρουσουλέντση, τον βοηθό του, τον υπεύθυνο των ακαδημιών του Μεσσηνιακού κ. Ντάκουρη που μεσολάβησε στον ερχομό του ειδικού και τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς με τα παιδιά τους που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα και ελπίζουμε στο μέλλον να το επαναλάβουμε».