Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 17:46

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Νέα επιτυχία για Σαμπάτη και Καράμπελα

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη επιτυχία πανελληνίου επιπέδου σημείωσαν οι Καλαματιανές αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Ιφιγένεια Σαμπάτη (αθλήτρια του Μεσσηνιακού) με τη Χρύσα Καράμπελα (αθλήτρια του ΝΟ Καλαμάτας).


Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley για την κατηγορία U19, που έγινε την Δευτέρα και την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club που βρίσκονται στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Κατέκτησαν την δεύτερη θέση πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.
Θυμίζουμε ότι πριν από δυο εβδομάδες είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά της ίδιας κατηγορίας που είχε γίνει στο Σχοινιά και είχαν πάρει την τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία ήρθε με λίγες ημέρες προετοιμασίας.
Ακολούθησαν καθημερινές προπονήσεις στο Kalamata Beach Volley στην παραλία της Καλαμάτας υπό τις οδηγίες του Μάνου Ξενάκη (επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο beach volley) με αποτέλεσμα τα κορίτσια να αρχίσουν να "δένονται" σαν ομάδα.
Την πρώτη ημέρα αντιμετώπισαν στο ξεκίνημα τις Μάγγελ/Μολδοβανίδη τις οποίες και κέρδισαν με 2-1 σετ(21-23, 21-14, 18-16). Στη συνέχεια έπαιξαν με τις Κλέπκου/ Κουρτίδου αλλά έχασαν με 2-0 σετ(9-21, 9-21).
Το πρωΐ της δεύτερης ημέρας έπαιξαν με τις Μίχου/Τζήλλα. Κέρδισαν με 2-0 σετ(21-13, 21-14) και πέρασαν στα ημιτελικά.
Εκεί αντιμετώπισαν τις Αγριοδήμου/Μονάντερα τις οποίες και νίκησαν με 2-1 σετ (24-22, 24-26, 15-8) και πέρασαν στον τελικό. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είχαν παίξει και στο τουρνουά του Σχοινιά στον ημιτελικό με το ίδιο ζευγάρι αλλά είχαν χάσει. Τώρα όμως πήραν τη ρεβάνς κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση.
Στον τελικό βρήκαν απέναντί τους την καλύτερη ομάδα του όπεν(Κλέπκου/Κουρτίδου), πάλεψαν το παιχνίδι αλλά έχασαν με 2-0 σετ(6-21, 14-21).
Οι δύο αθλήτριες εκπροσώπησαν επάξια το μεσσηνιακό βόλεϊ και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.