Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2016 19:41

Βλέπει ψηλά η "Καλαμάτα βόλεϊ, τα σχέδια για τη νέα σεζόν

Γράφτηκε από τον
Βλέπει ψηλά η "Καλαμάτα βόλεϊ, τα σχέδια για τη νέα σεζόν

Η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και χρόνια, αλλά για διάφορους λόγους το εγχείρημα δεν προχωρούσε.

Η συνένωση δυνάμεων στο χώρο του βόλεϊ έγινε τελικά πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι και εδώ και λίγες μέρες η "Καλαμάτα βόλεϊ" είναι και επίσημα ενεργό σωματείο. Παράγοντες από την Καλαμάτα '80, το Μεσσηνιακό και τον Ακρίτα, αποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα που θα φθάσει στα ψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού βόλεϊ.  O νέος σύλλογος έχει πλέον την αγωνιστική και οικονομική διαχείριση της Καλαμάτας '80 στους άνδρες και του Μεσσηνιακού στις γυναίκες, που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Α2.  Στο τέλος της σεζόν τα τμήματα των δύο αυτών συλλόγων θα συγχωνευτούν με την "Καλαμάτα βόλεϊ. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει φέτος λόγω του ότι θα καθυστερήσει η αναγνώριση από την ΕΟΠΕ.
Ο νέος σύλλογος απέκτησε άλλωστε διοίκηση μόλις την περασμένη Τετάρτη. Επικεφαλής στο 7μελές συμβούλιο τέθηκε ο Κώστας Κουτράκης. Αναλυτικά η σύνθεση έχει ως εξής:Κώστας Κουτράκης (πρόεδρος), Γιάννης Μπουσούνης (αντιπρόεδρος), Χρήστος Ζερίτης (γενικός γραμματέας), Σωτήρης Δεδούσης (ταμίας), Χρήστος Δροσινός (γενικός έφορος), Γιάννης Πάζιος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Βασίλης Πράττης (έφορος).

Η συνέντευξη Τύπου

Οι ιθύνοντες της "Καλαμάτας βόλεϊ"  έδωσαν σήμερα και την πρώτη συνέντευξη Τύπου στον χώρο των γηπέδων KBV-Kalamata-Beachvolley στην παραλία της Καλαμάτας.
Μίλησαν ο πρόεδρος Κ. Κουτράκης, ο γραμματέας, Χρ. Ζερίτης, ο έφορος Χρήστος Δροσινός και η προπονήτρια - παίκτρια του Μεσσηνιακού Γογώ Σουρή.
"Η συνένωση των δυνάμεων του βόλεϊ ήταν παλιό αίτημα, που τα τελευταία χρόνια έγινε επιτακτικό. Με βάση την περσινή εμπειρία που 4 ομάδες αγωνίζονταν στην Α2 ως αντίπαλες, προχωρήσαμε στην ίδρυση του σωματείου.Τ ην πρωτοβουλία πήραν παράγοντες προερχόμενοι από Ακρίτα, Μεσσηνιακό και Καλαμάτα '80. Στόχος του σωματείου είναι να ενώσει τις δυνάμεις του καλαματιανού βόλεϊ και να υπάρχουν δύο ομάδες μία ανδρών και μία γυναικών που θα διεκδικήσουν την άνοδο στα υψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού βόλεϊ. Παράλληλα θα πάρουν ευκαιρίες και τα ταλαντούχα παιδιά"., ανέφερε ο Κ. Κουτράκης.
Ο Χρ. Ζερίτης παρατήρησε ότι: "Ο Μεσσηνιακός είχε διαπιστώσει πριν από 7 χρόνια την ανάγκη μιας ενωτικής κίνησης. Οι τότε ενέργειες όμως  με τον Νταβουτιάν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η ιδέα όμως ωρίμασε και η "Καλαμάτα βόλεϊ" θα έχει την αγωνιστική και οικονομική διαχείριση στις γυναίκες του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας '80 στους άνδρες. Αυτό βέβαια με την έγκριση των συλλόγων". Στη συνέχεια ο Χρ. Ζερίτης εξήγησε ότι ο κυριότερος λόγος που έγινε αυτό ήταν "Η γνωριμία με ανθρώπους που έχουν όραμα και ανιδιοτελή αγάπη. Εχουμε συμφωνήσει εφόσον το εγχείρημα έχει επιτυχία να γίνει στη συνέχεια η συγχώνευση με την Καλαμάτα '80 και το Μεσσηνιακό και να υπάρχει μόνο η "Καλαμάτα βόλεϊ". Ακόμα ο Χρ. Ζερίτης ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί βάρος και στις ακαδημίες και η περσινή επιτυχία των παίδων της Καλαμάτας '80 (3η θέση στην Ελλάδα) αποτελεί οδηγό, διότι μια ανάλογη επιτυχία, πέρα από χαρά στα παιδιά θα δώσει και μόρια για τις πανεπιστημιακές σχολές. Τέλος ευχαρίστησε και όσους βοήθησαν από διάφορα πόστα για να γίνει πραγματικότητα  νέα ομάδα.
Ο Χρ. Δροσινός στάθηκε στην παρουσία της Καλαμάτας '80 στο νέο πρωτάθλημα και ζήτησε από τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να γεμίσει το γήπεδο.
Η Γ. Σουρή δήλωσε "χαρούμενη  για αυτή τη συνεργασία ομάδων και παραγόντων. Ηταν κρυφό όνειρο και στόχος όλων των Μεσσήνιων να γίνει μια ομάδα. Να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Ο Νομός έχει δείξει ότι αγαπά το βόλεϊ, το οποίο έχει επιτυχίες και έχει βγάλει μεγάλους αθλητές". Σε ερώτηση για την αποχώρηση της γυναικείας ομάδας του Ακρίτα από την Α2 απάντησε" Θα ήθελα να ήταν και ο Ακρίτας.  Είναι κρίμα να αποχωρούν ομάδες, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει λόγω της κρίσης".

Τα ρόστερ

Με τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο (ήταν πέρυσι στον Κύζικο) στο διπλό πόστο του προπονητή - παίκτη θα πορευτεί η Καλαμάτα '80 στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Μπουσούνης, Αποστολόπουλος, Δ. Σκαρτσίλης, Γρ. Σκαρτσίλης, Μάνα, Μανιατέας, Ντακούρης, Κωτσάκης, Μπλάουελ, Εξαρχέας. Βλάσσης, Χανδρινός, Κακαλέτρης. Στην ομάδα εντάχθηκαν από τον Ακρίτα και οι  Καρούνος, Μπελογιαννέας, Μητρόπουλος, Σαρδέλης, Βασιλόπουλος, Πράττης, Τρουπάκης, Θεοδώρου,.
Οσον αφορά τη γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού, θα έχει για 5η συνεχή σεζόν στον τιμόνι τη Γογώ Σουρή, η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και ως παίκτρια. Από πέρυσι συνεχίζουν και οι:  Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σαμπάτη, Μπεσσή, Τζούλου, Χειλαδάκη.  Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν από τον Ακρίτα οι
Ελενα Δεδούση, Τασούλα Σακελλαρίου και Μαρία Χάσκου. Πήρε με ελεύθερη μεταγραφή την Σπυριδούλα Σκλήρη (Κόρινθο) και τη Σταματίνα Μπαξιβανάκη, καθώς και την Κωνσταντίνα Πασσιά από τη Χαλκίδα. Για την ομάδα των κορασίδων αποκτήθηκαν από τη ΓΕΜ η
 Ευγενία Νικολοπούλου και η Μανταλένα Μισαηλίδου. Στον αντίποδα αποχώρησαν  Κατερίνα Φωτεινάκη (Λύκαια), Ζωή Παναγοπούλου (Αμαζόνες) και Θεώνη Μπούνα (Απόλλωνας Καλαμάτας). Με υποσχετική δόθηκαν στον Απόλλωνα Καλαμάτας Φωτεινή Αντωνοπούλου και Μιράντα Κουτσουροπούλου.