Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 13:56

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Αποκλεισμός στο τάι – μπρέικ με πολλά παράπονα για το Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

 

Σ’ ένα ματς διαφήμιση του βόλεϊ, αλλά και αρνητικούς πρωταγωνιστές το διαιτητικό δίδυμο Λιδωρικιώτη-Μάλφας, οι Αμαζόνες νίκησαν την Τετάρτη το βράδυ με 3-2 το Μεσσηνιακό και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών, όπου θα συμμετέχουν πλέον και οι ομάδες της Α1 γυναικών.

Ο Μεσσηνιακός προηγήθηκε με 2-1 σετ, αλλά οι Αμαζόνες πήγαν το ματς στο τάι – μπρέικ και το κέρδισαν χάρη όμως σε μεγάλο διαιτητικό λάθος, όταν στο 15-15 η πρώτη ρέφερι Λιδωρικιώτη, έδωσε μπλοκ – άουτ, σε ξεκάθαρο άουτ σε καρφί της Μάγγελ, μπλοκ άουτ, με αποτέλεσμα οι Αμαζόνες να πάρουν κρίσιμο προβάδισμα με 16-15 και να υπάρξει θύελλα διαμαρτυριών από την ομάδα του Μεσσηνιακού, η οποία στην συνέχεια υπέκυψε με 17-15. Αυτό δεν ήταν το μόνο εις βάρος σφύριγμα για το Μεσσηνιακό, που εκνευρίστηκε από τις αποφάσεις των διαιτητών με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση και την ευκαιρία να παίξει με μια ομάδα από την Α1 στην επόμενη φάση. Οσον αφορά το ματς, στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ μέχρι το 17-17. Εκεί οι Αμαζόνες με την είσοδο της Βαρουδάκη που μπήκε αλλαγή και σε συνδυασμό με τα λάθη στην υποδοχή της Καλαματιανής ομάδας, έκαναν σερί 8-1 και πήραν το σετ με 25-18.

Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενες χωρίς την Σουρή που προτίμησε να κάτσει στον πάγκο για να κοουτσάρει, αντέδρασαν, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με μπροστάρισα την ασταμάτητη Χάσκου στην επίθεση αλλά τις Πασσιά, Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου, προηγήθηκαν με 19-22. Οι Αμαζόνες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 22-22, αλλά πιο ψύχραιμος ο Μεσσηνιακός με την Χειλαδάκη κατάφερε να σφραγίσει το σετ με 22-25 και να κάνει το 1-1. Μεγάλη μάχη είχαμε και στο τρίτο σετ όπου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 21-21. Με πιο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη θέληση και πάθος, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να προηγηθούν με 21-24, απο πλασέ της Χειλαδάκη και άσο της Χάσκου και «κλείδωσαν» το σετ με 21-25 από μπλοκ των Χειλαδάκη-Κωνσταντοπούλου και να κάνουν το 1-2 σετ. Αποφασιστικά μπήκαν στο τέταρτο οι Αμαζόνες, οι οποίες πίεσαν στο σέρβις 15-9. Ο εξαιρετικός Μεσσηνιακός απάντησε με σερί 4-12 και πέρασε μπροστά με 19-21 από άσο της Σκλήρη. Και παλι η είσοδος της Βαρουδάκη, το καλό μπλοκ των παικτριών της Ν. Ερυθραίας, έφεραν τις γηπεδούχες σε θέση οδηγού με 24-22 και 25-22, όπου ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ Το πέμπτο σετ ήταν θρίλερ, καθώς ο Μεσσηνιακός ξεκίνησε με 1-4, οι Αμαζόνες με την Παπαδέδε πέρασαν μπροστά με 13-8. Και ενώ οι γηπεδούχες ήταν μια «ανάσα» να πάρουν εύκολα το σετ, οι παίκτριες του Μεσσηνιακού δεν τα παράτησαν. Με «εκρηκτικό ξέσπασμα» της Πασσιά, οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν αντεπίθεση διαρκείας και κατάφεραν με κρίσιμους πόντους της «δαιμόνιας» πασαδόρου να φτάσουν στην ισοφάριση με 14-14 και 15-15 και να βρεθούν πολύ κοντά σε επική ανατροπή. Εκεί η λάθος υπόδειξη (από τις πολλές της βραδιάς) της ρέφερι Λιδωρικιώτ, έδωσε την ευκαιρία τελικά στις γηπεδούχες να πάρουν μια πολύ δύσκολη και αγχώδη πρόκριση με 17-15 και 3-2. Από τις Αμαζόνες ξεχώρισαν η Δάφνη Βαρουδάκη που κράτησε όρθια την ομάδα της σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, η κεντρική Τσακούμη, η λίμπερο Γκιαούρη και κατά διαστήματα, Μάγγελ, Αυγοκλούρη.

Από τον Μεσσηνιακό, ηγετική εμφάνιση από την συγκλονιστική Πασσιά, εκπληκτική στην επίθεση η Χάσκου, εξαιρετική και με πολλές λύσεις σε κρίσιμα σημεία η Χειλαδάκη, πολύ θετική και η κεντρική Κωνσταντοπούλου.

Τα σετ: 25-18, 22-25, 21-25, 25-22, 17-15

ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Νικολάκης): Τσακούμη, Νικολάκη, Αυγοκλούρη, Παπαδέδε, Μάγγελ, Αγραβάνη, Γκιαούρη (λ), Βαρουδάκη, Μερκούρη, Μερσιάδου, Πολίτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Σουρή): Σκλήρη, Πασσιά, Χειλαδάκη, Ραμούνδου, Σουρή, Ζερδεβά (λ), Κωνσταντοπούλου, Μπαξιβανάκη, Χάσκου.