Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 12:15

ΒΟΛΕΪ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: “Να τελειώσουμε τη σειρά στην Πάτρα”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: “Να τελειώσουμε τη σειρά στην Πάτρα”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

 

Μια νίκη χωρίζει τον Απόλλωνα από την κατάκτηση του τίτλου στον Η’ όμιλο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β’ εθνικής γυναικών, μετά την επικράτησή του στον πρώτο τελικό με 3-1 της Ολυμπιάδας Πατρών.

Η καλαματιανή ομάδα προηγείται με 2-1 (μεταφέρονται και οι νίκες της κανονικής περιόδου) και αν επικρατήσει την Κυριακή στην Πάτρα (7 μ.μ.), θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου.

Με νίκη της Ολυμπιάδας θα χρειαστεί και τρίτος τελικός, που θα γίνει στην Καλαμάτα (22 Απριλίου) λόγω του ότι ο Απόλλωνας τερμάτισε πρώτος στην κανονική σεζόν και έχει πλεονέκτημα έδρας. Η Μεσσηνιακή ομάδα έχει λοιπόν δύο ευκαιρίες για να πάρει τον τίτλο, που θα σημάνει είτε απευθείας άνοδο, είτε νέα πλέι -οφ για την άνοδο στην Α2 εθνική γυναικών.

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης πάντως δεν θέλει να σκέφτεται τον τρίτο τελικό και περιμένει από τις αθλήτριες του να τελειώνουν την υπόθεση από αυτή την Κυριακή.

“Πάμε να κερδίσουμε και να τελειώσουμε τη σειρά στην Πάτρα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ολυμπιάδα θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και περιμένει πως και πως αυτό το παιχνίδι, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε”. Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας ποντάρει στην καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, αλλά και στο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην προετοιμασία.

Τα δεδομένα για την άνοδο

Τα πλέι – άουτ της Pre League θα καθορίσουν το τι θα συμβεί στη Β’ εθνική γυναικών, μιας και αν υποβιβαστεί ομάδα από το Βορρά δεν θα γίνουν νέα πλέι -οφ ανόδου και θα πάρουν το εισιτήριο για την Α2 και οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Αν όμως υποβιβαστεί ομάδα από την Αθήνα ή τον Πειραιά, που είναι και το πιο πιθανό, τότε θα διεξαχθούν πλέι -οφ, όπου θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από Αθήνα, Πειραιά, Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα και θα ανέβουν οι τέσσερις! Αρα αν ο Απόλλωνας πάρει τη Κυριακή τη νίκη θα είναι αγκαλιά με την άνοδο.