Παρασκευή, 04 Μάιος 2018 13:33

ΒΟΛΕΪ ΠΑΙΔΩΝ: Σήμερα με Ολυμπιακό η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΠΑΙΔΩΝ: Σήμερα με Ολυμπιακό η Καλαμάτα ‘80

 

Στη μάχη της πρόκρισης για το φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βόλεϊ Παίδων, ρίχνεται σήμερα η Καλαμάτα ‘80.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 6 μ.μ στο Κλειστό της Παραλίας τον Ολυμπιακό, ενώ το Σάββατο επίσης στις 6 μ.μ. θα μετρήσει τις δυνάμεις της με μία ακόμα μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ.

Αν τερματίσει στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου, θα δώσει την Κυριακή νοκ – άουτ προημιτελικό με τον πρώτο ή δεύτερο του άλλου ομίλου, με έπαθλο το εισιτήριο για τις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Στον άλλο όμιλο μετέχουν ο Μίλωνας, η Α.Ε. Αρμενική, ο Γ.Σ. Ηρακλείου και ο Απόλλωνας Πατρών.

Ο όμιλος της Καλαμάτας ‘80 έχει τρεις ομάδες, μιας και η ομάδα από την Κω δεν συμμετέχει στους αγώνες, που ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στο Κλειστό της Παραλίας. Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί λοιπόν τις καλύτερες ομάδες του νότου, από τις οποίες οι δύο θα προκριθούν στο φάιναλ φορ που θα γίνει τον Ιούνιο. Οι άλλες δύο θα προκύψουν από τους ομίλους του βορρά.

Η δράση στην Καλαμάτα ξεκίνησε χθες με τρεις αναμετρήσεις. Το εναρκτήριο ματς στο Κλειστό ήταν αυτό ανάμεσα στην Α.Ε. Αρμενική και το Μίλωνα. Ο Μίλωνας επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (20-25, 15-25, 12-25).

Ακολούθησε το ματς του Γ.Σ. Ηρακλείου με τον Απόλλωνα Πατρών. Ο Γ.Σ. Ηρακλείου μπήκε με το... δεξί, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 σετ (25-14 25-16, 25-21). Μία από τις παραπάνω τέσσερις ομάδες θα βρεθεί στο δρόμο της Καλαμάτας ‘80 την Κυριακή, εφόσον η Μεσσηνιακή ομάδα πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός

Η πρώτη μέρα έκλεισε με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που κρίθηκε στο τάι – μπρέικ. Οι “ερυθρόλευκοι” παρότι βρέθηκαν να χάνουν τόσο με 1-0, όσο και με 2-1 στα σετ, πήραν τη νίκη επικρατώντας στο τελευταίο σετ με 15-8.

Η ΑΕΚ κέρδισε το πρώτο σετ με 22-25. Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 31-29 και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά προηγήθηκε 7-1 και κέρδισε άνετα με 25-15. Ο Ολυμπιακός όμως έμεινε ζωντανός παίρνοντας το τέταρτο σετ με 25-23 μετά από επίσης μεγάλη μάχη.

Η νίκη αυτή έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” ππυ επικράτησαν στο τάι – μπρέικ με 15-8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Απ. Στράτος, Σαπουτζής, Μάρτος, Ρουσσάς, Μαζωνάκης (λ), Μπαραμπάτης, Αθ. Στράτος, Χατζηκλημανόγλου, Ζωγραφάκης, Δασκαλέρος, Αθανασίου, Μπακοδήμος.

ΑΕΚ: Θεοδόσης, Μπράκα, Καρακουλάκης, Γεωργίου, Καβαρινός, Κοπέλος, Σωνάκης, Ηλιακόπουλος, Σίμον, Χαλίλης, Στρίκα, Ξανθόπουλος (λ), Μάρης (λ).

Το σημερινό πρόγραμμα

ΓΕ Ηρακλείου – ΑΕ Αρμενική (1.30 μ.μ.)

Μίλων – Απόλλων Πατρών (3.45 μ.μ.)

Καλαμάτα ‘80 – Ολυμπιακός (6 μ.μ.)