Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 18:54

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ”: Η Ολυμπιάδα Πατρών την πρώτη θέση (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με νικήτρια την Ολυμπιάδα Πάτρας ολοκληρώθηκε χθες το 2ο τουρνουά στην μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, που διοργάνωσε για δεύτερη σερί χρονιά η Καλαμάτα ‘80.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε και συμμετείχαν ακόμη ο Αιγιαλέων Αγίου που κατέλαβε την 2η θέση και ο Κόροιβος Αμαλιάδας που κατετάγη 4ος μετά την ήττα του στο μικρό τελικό από την Καλαμάτα ‘80.

Στο μεγάλο τελικό η Πατρινή ομάδα κέρδισε με 3-1 τον Αιγιαλέων μετά από συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που διήρκεσε 2 ώρες. Νωρίτερα στο μικρό τελικό η Καλαμάτα ‘80 νίκησε με 3-0 τον Κόροιβο, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Αιγιαλέων.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του τελικού ανάμεσα στην Ολυμπιάδα Πάτρας και τον Αιγιαλέων Αιγίου, σε μια λιτή εκδήλωση έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου στις τρεις πρώτες ομάδες. Ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, έδωσε τα μετάλλια στον Αιγιαλέων και στη συνέχεια στη νικήτρια του τουρνουά Ολυμπιάδα, όπου έδωσε στον αρχηγό της, τον διαγώνιο Αντώνη Φιλίππου το κύπελλο. Ο αρχηγός της Ολυμπιάδας αναδείχθηκε και ο MVP του τουρνουά, με τον κ. Μπασακίδη να του δίνει αναμνηστικό έπαθλο.

Στόχος το τουρνουά να γίνει θεσμός

Ο Κώστας Βλάσσης επί σειρά ετών παράγοντας της Καλαμάτας ‘80 σε σύντομη αναφορά του για το τουρνουά δήλωσε στο “Notosport”: “Για 2η σερί χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος το τουρνουά στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη. Στόχος μας είναι αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός. Ο Γιάννης Μπουσούνης ήταν μια από τις ιστορικές μορφές του βόλεϊ στην Καλαμάτα. Υπήρξε αθλητής και στη συνέχεια έφορος στο Μεσσηνιακό. Ως αθλητής έπαιξε για πρώτη φορά όταν ο Μεσσηνιακός ήταν στη Β’ εθνική και διετέλεσε έφορος όταν έπαιξε στην Α’ εθνική. Τα τελευταία 6 χρόνια μέχρι την πρόωρη απώλεια του ηγήθηκε της προσπάθειας της Καλαμάτας ‘80 για άνοδο και καθιέρωση στην Α2 εθνική”.

Ο μεγάλος τελικός

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ 3-1

Τα σετ: 25-21, 25-23, 14-25, 25-21.

Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Ηλίας Τσουμελέας, Παναγιώτης Χανδρινός.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Θ. Δαρείος): Γεωργάτος, Χριστιάς, Ντόντης, Μουρτζής, Φιλίππου, Αγγελόπουλος, Δασκαλόπουλος, Βαλουξής, Τιμπιλής, Βλάσσης, Θεοδωράκης, Γεωργακόπουλος (λ), Μακρής (λ).

ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Στ. Γεράνιος): Λιβαθινός, Βασιλάκος, Κοσμάς, Δασκαλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βλαχοστάθης, Κλειδέρης, Παπασταθόπουλος, Μητρογιάννης, Χασάπης, Μιχόπουλος (λ), Αναστασόπουλος (λ).

Ο μικρός τελικός

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 3-0

Τα σετ: 25-22, 26-24, 25-22.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Κουλιέρης): Σιδηρόπουλος, Σπ. Χανδρινός, Μαδούρας, Μανιατέας, Κατσαφλιάκας, Αλεξάκης, Ντάκουρης, Μπεσής, Σαμουήλ, Μπουσούνης, Καπίρης, Αρ. Χανδρινός.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ανδρ. Γκρουμουσάς): Σταυρακάκης, Αναστασόπουλος, Μαυροειδής, Πίκος, Μπίσκος, Σπυρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος, Ξ. Γκρουμουσάς (λ).

Τα ματς του Σαββάτου

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ 0-3

Τα σετ: 20-25, 23-25, 20-25.

Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ανδρ. Γκρουμουσάς): Μπίσκος, Στ. Παναγιωταράς, Φ. Παναγιωταράς, Αναστασόπουλος, Μαυροειδής, Σταυρακάκης, Πίκος, Σπυρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος, Ξ. Γκρουμουσάς (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Θ. Δαρείος): Βαλουξής, Ντόντης, Θεοδωράκης, Φιλίππου, Αγγελόπουλος, Γεωργάτος, Δασκαλόπουλος, Μουρτζής, Βλάσσης, Τιμπιλής, Χριστιάς, Γεωργακόπουλος (λ), Μακρής (λ).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ 0-3

Τα σετ: 22-25, 25-27, 21-25.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Ηλίας Τσουμελέας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Κουλιέρης): Κατσαφλιάκας, Αλεξάκης, Μανιατέας, Καπίρης, Μαδούρας, Σιδηρόπουλος, Σπ. Χανδρινός, Μπουσούνης, Εξαρχέας, Καρούνος, Μπεσής, Ντάκουρης, Σαμουήλ, Αρ. Χανδρινός.

ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Στ. Γεράνιος): Βλαχοστάθης, Λιβαθινός, Βασιλάκος, Κοσμάς, Δασκαλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Κλειδέρης, Χασάπης, Παπασταθόπουλος, Μητρογιάννης, Μιχόπουλος (λ), Αναστασόπουλος (λ).