Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 13:12

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σε ρυθμούς ντέρμπι Απόλλωνας και Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για το πρώτο φετινό μεσσηνιακό ντέρμπι σε επίπεδο Α2 βόλεϊ γυναικών πλησιάζει, καθώς Απόλλωνας και Μεσσηνιακός θα ανταμώσουν το Σάββατο στο πλαίσιο της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας, με τον Απόλλωνα να είναι τυπικά γηπεδούχος στο πρώτο επίσημο ματς και για τις δύο ομάδες στο 2019.

Ενα παιχνίδι που πέρα από το γόητρο, παρουσιάζει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και ο Μ.Γ.Σ. με τον Απόλλωνα Καλαμάτας πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α2 στον πρώτο όμιλο. Οι “πράσινες” με 25 βαθμούς βρίσκονται στη δεύτερη θέση, πίσω από τις Αμαζόνες που έχουν 26 βαθμούς και οι “νεοφώτιστες” με 23 βαθμούς είναι στην 3η θέση.

Ο Μεσσηνιακός μετρά 8 νίκες και 2 ήττες (η μία στο τάι – μπρέικ) και ο Απόλλωνας 7 νίκες και 3 ήττες (όλες στο τάι – μπρέικ). Ο Μ.Γ.Σ. έχει κερδίσει μάλιστα εκτός έδρας, την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, κάτι που δείχνει τη δυναμική του ιστορικού σωματείου.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Παίζουμε με ένα από τα φαβορί”

Χωρίς προβλήματα προετοιμάζεται ο Απόλλωνας για το ματς με το Μεσσηνιακό. Ο Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία” για το μεθαυριανό αγώνα τόνισε ότι: “Οπως σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό πάμε να κερδίσουμε. Παίζουμε ένα τοπικό ντέρμπι με μια καλή ομάδα και από τα φαβορί της κατηγορίας. Πιστεύω να έρθει ο κόσμος, ώστε να δει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει”.

ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ: “Τοπικό ντέρμπι, αλλά θέλουμε τη νίκη”

Ο Μεσσηνιακός θα αγωνιστεί το Σάββατο με μία, αλλά σημαντική απουσία, καθώς η βασική πασαδόρος Γλυκερία Κωνσταντίνου έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Αστυνομίας στην Ιταλία. Γι’ αυτό και ο Μεσσηνιακός ζήτησε την αλλαγή ώρας ή ημέρας, χωρίς όμως το αίτημά του να γίνει δεκτό. Εάν λοιπόν η Κωνσταντίνου δεν μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια, θα χάσει το τοπικό ντέρμπι και ο Μ.Γ.Σ. μια σημαντική παίκτρια.

Η προπονήτρια της ομάδας Γωγώ Σουρή σχολιάζοντας το ματς του Σαββάτου είπε: “Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, όπου όλα μπορούν να συμβούν, αλλά θέλουμε τη νίκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε”.