Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 12:25

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: “Δεν θα πούμε όχι αν έρθει η άνοδος”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

 

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η φετινή πορεία του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α2 γυναικών.

Η καλαματιανή ομάδα παρότι νεοφώτιστη, φιγουράρει με 32 βαθμούς στη 2η θέση του α’ ομίλου, έχοντας διαφορά 3 βαθμών από τις Αμαζόνες που είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

“Η πορεία ήρθε σιγά, σιγά, δεν το είχαμε στο πρόγραμμα. Τα καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Ο πρώτος στόχος ήταν η άνετη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι προκύψει. Κάναμε μαγικό πρώτο γύρο, αν σκεφτούμε ότι πάμε με 6 ή 7 αθλήτριες. Δεν έχουμε δηλαδή βάθος στον πάγκο. Για παράδειγμα οι Αμαζόνες έχουν 14 παίκτριες”, το σχόλιο του Μπάμπη Μυτσκίδη στην “Ελευθερία” για την φετινή πορεία πρωταθλητισμού.

Ο προπονητής του Απόλλωνα τονίζει στη συνέχεια ότι είναι δύσκολο για μια επαρχιακή ομάδα να αντέξει μέχρι το τέλος, αλλά ξεκαθαρίζει ότι στον Απόλλωνα δεν θα πουν όχι αν έρθει η άνοδος.

“Η ομάδα πάει για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε κοντά στην κορυφή και δεν θα πούμε όχι αν έρθει η άνοδος. Το θέμα είναι να αντέξουμε, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί, μιας και δεν έχουμε πολλές λύσεις. Το που θα τερματίσουμε δεν ξέρω. Πιστεύω όμως ότι φέτος βάζουμε τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια”.

Ο Απόλλωνας προετοιμάζεται πλέον για το αυριανό εκτός έδρας ματς (6 μ.μ.) με τον Απολλώνιο. Η ομάδα του Κερατσινίου μετά από 13 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 5η θέση με 26 βαθμούς, αλλά ο Μπάμπης Μυτσκίδης εκτιμά ότι θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά.

Ως εκ τούτου ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά ο Απόλλωνας πάει με καλή ψυχολογία ύστερα από τη νίκη με 3-1 σετ επί της ομάδας της Αγίας Παρασκευής.