Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 16:13

Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Δεύτερη νίκη με Λάιο για την Καλαμάτα ‘80, 3-0 σετ την Ολυμπιάδα Πατρών (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Δεύτερη νίκη με Λάιο για την Καλαμάτα ‘80, 3-0 σετ την Ολυμπιάδα Πατρών (φωτό)

 

Νίκη ψυχολογίας και όχι τόσο βαθμολογικής σημασίας πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου, η Καλαμάτα ‘80, επικρατώντας 3-0 σετ της Ολυμπιάδας Πατρών, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του Α’ όμιλου, 1ου υποομίλου της Α2 Ανδρών.

Η Καλαματιανή ομάδα, δεν έπιασε την αναμενόμενη απόδοση, όμως κατάφερε να κάνει τα λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο της και να κερδίσει και στα τρία σετ φτάνοντας στην 6η νίκη της στον όμιλο και δεύτερη συνεχόμενη με τον Γιάννη Λάιο στον πάγκο.

Τα σετ: 25-21, 25-20, 25-23.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος, Ηλίας Τσουμελέας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Λάϊος): Σπ. Χανδρινός, Αλεξάκης, Μανιατέας, Κατσιαφλάκας, Μαδούρας, Σιδηρόπουλος, Ντάκουρης (λ), Μπεσής, Αρ. Χανδρινός, Μπιρμπίλης, Μπουσούνης, Καπίρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Θ. Δαρείος): Βαλουζης, Ντόντης, Θεοδωράκης, Φιλίππου, Αγγελόπουλος, Γεωργάτος, Μακρής (λ), Δασκαλόπουλος, Φερτάκης, Βλάσσης, Τιμπιλής, Θεοδωρακόπουλος.

Λάϊος: “Αν ήταν να πέσει η ομάδα δεν θα ερχόμουν”

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Γιάννης Λάιος σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. δήλωσε: “Η νίκη ήταν πιο πολύ για την ψυχολογία της ομάδας και όχι για τη βαθμολογική κατάσταση, αφού η προκήρυξη τα έχει μπερδεμένα τα πράγματα, δηλαδή θα έχουμε ένα βαθμό διαφορά στα πλέι άουτ. Αρα ήταν σημαντικό να νιώθουμε ότι μπορούμε να τους κερδίζουμε. Στο προηγούμενο ματς η ομάδα της Πάτρας έπαιξε πάρα πολύ καλά, με τον Πανιώνιο και να μας τρόμαξε λιγάκι. Σήμερα δεν παίξαμε, δεν κάναμε όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε γιατί δεν ήμασταν πάλι τόσο καλά συγκεντρωμένοι όπως έχουμε τονίσει και στην προπόνηση και στην ανάλυση, αλλά τους πιέζω πολύ σε αυτό το κομμάτι για να βάλουμε πιο πολύ σκέψη στο παιχνίδι στο μπλοκ και στην άμυνα. Το παιχνίδι της επίθεσης δεν είναι ακόμη αυτό που θέλω, είναι πάρα πολύ μακριά αλλά δεν έχω χρόνο να καθίσω να τους αλλάξω το βόλεϊ που ξέρουν. Πρέπει να πάω με αυτά που ξέρουν, να κάνω μικρές διορθώσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, αλλιώς θα τα χαλάσουμε όλα. Ελπίζω να έχουμε υγεία και οι υπόλοιποι παίκτες, γιατί είχαμε τραυματισμούς, και να μας βοηθήσουν στο επόμενο παιχνίδι που επίσης δεν είναι σημαντικό για τη βαθμολογία γιατί η Ερυθραία έχει περάσει από πάνω, αλλά θα είναι σημαντικό για εμάς να βρούμε ρυθμό παιχνιδιού, άρα μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά πράγματα και ας χάσουμε, αλλά να μπορέσουμε να τα κάνουμε στο γήπεδο για να αποκτήσουμε σιγά-σιγά αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε. Σήμερα παραλίγο να μπαίναμε σε περιπέτειες, καθώς χάσαμε ένα-δύο εύκολες μπαλιές και αντί να τελειώσει εύκολα το σετ, το κάναμε δύσκολο. Ενα άλλο κομμάτι ήταν ότι στην αρχή του πρώτου σετ ξεκινήσαμε με 8 λάθη και μετά τα σταματήσαμε και άλλαξε το σκορ. Εχω πει στα παιδιά ότι μέχρι 6 λάθη είναι αποδεκτά σαν μέσος όρος, αλλά όχι παραπάνω. Φτάσαμε στο 12 και είχαμε κάνει 8-9 λάθη, για εμένα πάρα πολλά. Ελπίζω να το κατανοήσουν αυτό, το παιχνίδι αν δεν μπορείς να το τελειώσεις, αφήνεις τον άλλον. Γιατί και ο άλλος δεν ξέρουμε αν μπορεί να το τελειώσει, άρα αντί να πετάς τις μπάλες με λάθη άσε τον άλλον να παίξει να δούμε αν μπορεί.

Δεν ξέρω αν θα έχει κενό το πρωτάθλημα μετά το επόμενο παιχνίδι. Αυτό το λέω γιατί χρειάζεται να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση γιατί δεν είναι καλή ομάδα. Αν δεν υπάρξει κενό θα κοιτάξουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση. Οι ομάδες στην επίθεση στηρίζονται καταρχήν στη δυνατότητα του πασαδόρου και στη δυνατότητα της υποδοχής, δηλαδή αν πάει η υποδοχή τον πασαδόρο τότε κάνουμε ένα οργανωμένο παιχνίδι. Οταν δεν γίνεται αυτό το πράγμα, τότε πρέπει να παίζουμε με ψηλές μπαλιές και εκεί εμφανίζεται το ατομικό παιχνίδι του καθενός. Δηλαδή μας λέει πόσο καλά είσαι μόνος εναντίον έξι. Η Καλαμάτα ‘80 έχει ένα ποσοστό 70% του παιχνιδιού της, που είναι αυτό ακριβώς, ψηλά την μπάλα να παίξουμε τους απέναντι. Η απειρία - γιατί πρέπει να ξέρεις καλή μπάλα, πρέπει να είσαι μάστορας με την τεχνική για να μην κάνεις λάθος - δημιουργεί τα εύκολα λάθη και εγώ νευριάζω με σαν προπονητής γιατί αυτά μου φαίνονται απλά και γι’ αυτούς είναι βουνό. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε. Οι μικροί δικαιολογούνται ως προς την ηλικία να κάνουν μερικά λάθη, οι μεγάλοι όμως δεν δικαιολογούνται.

Σε ερώτηση, αν πιστεύει ότι η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί, απάντησε: “Αν ήταν να πέσει η ομάδα δεν θα ερχόμουν”.

Τα αποτελέσματα

13η αγωνιστική

Α2 εθνική – α’ όμιλος – 1ος υποόμιλος

ΑΟ Αιγιαλέων – Φοίβος Μελισσίων 1-3

Καλαμάτα ‘80 – Ολυμπιάδα Πατρών 3-0

Πανιώνιος – Πανερυθραϊκός 3-0

Ροδίων Άθλησις – ΟΦΗ 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΦΗ 36-7 34

2. Ροδίων Αθλησις 33-14 30

3. Πανιώνιος 30-22 25

4. Πανερυθραϊκός 25-20 22

5. Καλαμάτα ‘80 23-25 18

6. ΑΟ Αιγιαλέων 17-29 13

7. Ολυμπιάδα Πατρών 14-37 7

-. Φοίβος Μελισσίων 12-36 7

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

14η Αγωνιστική

(16-17 Φεβρουαρίου)

Φοίβος Μελισσίων - Ροδίων Άθλησις

Ολυμπιάδα Πατρών - Αιγιαλέων Αιγίου

Πανερυθραϊκός - Καλαμάτα ‘80

ΟΦΗ - Πανιώνιος