Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 12:15

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Ηταν εξαιρετική η φετινή χρονιά”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Ηταν εξαιρετική η φετινή χρονιά”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Κάτι παραπάνω από καλή χαρακτηρίζουν στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα την αγωνιστική χρονιά 2018-2019, στην πρώτη της παρουσία στο Α’ όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών.

Ηταν μια εξαιρετική σεζόν σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Μπάμπη Μυτσκίδη, ο οποίος μίλησε για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Notosport”.

Ο έμπειρος προπονητής, που ήταν φέτος για 3η σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας αναφέρθηκε στην παρθενική παρουσία του Απόλλωνα στην Α2, χαρακτηρίζοντας την εξαιρετική, αφού κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση πίσω από τις Αμαζόνες, που κατέκτησαν τον τίτλο. Σημείωσε ότι η πρωταθλήτρια ομάδα διέθετε το πιο πλήρες ρόστερ σε σχέση με τις υπόλοιπες και έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα δίκαια κατέκτησε τον τίτλο και πήρε την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία. Οσο για τον Απόλλωνα, στάθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλήτριες και ότι παρά το μικρό ρόστερ, κατάφεραν να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και να διατηρήσουν την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης δεν ήταν στόχος, αλλά προέκυψε στην πορεία, ενώ τόνισε ότι ήταν δύσκολο να πάρει την πρώτη θέση λόγω των Αμαζόνων. Για τη δική του παρουσία στην ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια ανέφερε ότι ήταν ξεχωριστές, αφού στις δύο πρώτες είχε ισάριθμες ανόδους και η 3η ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 2η θέσης σε μια κατηγορία που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της. Σε ότι αφορά την ερχόμενη σεζόν ανέφερε ότι στόχος θα είναι να κάνει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω.

-. Κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά, πως θα την χαρακτήριζες;

“Πάρα πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα. Η δεύτερη θέση απέδειξε ότι η ομάδα είχε διάρκεια όλη τη χρονιά. Επαιξε καλό βόλεϊ παρότι είχαμε μικρό ρόστερ. Θεωρώ ότι κάθε μία από τις αθλήτριες βελτιώθηκε και μπορέσαμε και φτιάξαμε ένα καλό σύνολο και καταφέραμε να φτάσουμε στη δεύτερη θέση”.

- Ηταν κάτι που το είχατε βάλει ως στόχο ή προέκυψε στην πορεία του πρωταθλήματος;

“Στόχο δεν το είχαμε βάλει, αλλά προέκυψε στην πορεία. Βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ομάδα ηλικιακά ήταν μικρή, υπήρχε ο ενθουσιασμός και αφού μας έβγαιναν τα αποτελέσματα αυτό μας έδωσε μεγάλη ώθηση”.

- Πότε φάνηκε ότι η ομάδα μπορούσε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και την άνοδο στην Pre League;

“Ηταν δύσκολο θεωρητικά να πάρουμε την πρώτη θέση γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις Αμαζόνες που είχαν ένα πιο πλήρες ρόστερ και στήθηκε για να κερδίσει την άνοδο. Το κατάφερε γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα”.

- Τι έφταιξε και δεν τα κατάφερε να διεκδικήσει τελικά την πρωτιά και την άνοδο;

“Μέχρι το τέλος κυνηγάγαμε την πρώτη θέση, αλλά δεν ήταν μόνο δικό μας θέμα. Αυτό γιατί έπαιζαν ρόλο και τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών. Υπήρχε η κούραση γιατί είχαμε μικρό ρόστερ, αλλά από την αρχή ήταν δύσκολο γιατί όπως προανέφερα οι Αμαζόνες είχε πλήρες ρόστερ. Δεν υπήρχε θέμα από εμάς πως πάμε για πρωτάθλημα, αλλά μας έφεραν τα αποτελέσματα να διεκδικούμε την πρωτιά, όμως αποδείχτηκε ότι οι Αμαζόνες ήταν μια ακτύπητη ομάδα”.

- Ποια η άποψη σου για το πρωτάθλημα στο όμιλο, που συμμετείχε ο Απόλλωνας;

“Θεωρώ ότι ήταν πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, όπου οι 7 πρώτες ομάδες έδειχναν ότι η κάθε μία θα μπορούσε να κερδίσει την άλλη. Υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να σου κάνουν τη ζημιά. Μετά υπήρχαν 4-5 ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα πως προσεγγίζεις όλα τα παιχνίδια. Εμείς υπολογίζαμε όλες τις ομάδες και τις αντιμετωπίζαμε το ίδιο, είτε ήταν η πρώτη, είτε η τελευταία και γι’ αυτό μείναμε ψηλά”.

- Είσαι 3η σερί σεζόν στην ομάδα. Ποια θα χαρακτήριζες καλύτερη;

“Και οι τρεις χρονιές είναι ξεχωριστές. Είναι καλές γιατί τις δύο προηγούμενες είχαμε ανόδους. Αυτό που μας ενδιέφερε τα προηγούμενα χρόνια ήταν να παίρνουμε την άνοδο και παράλληλα να κτίσουμε και ομάδα με γερά θεμέλια για το μέλλον”.

- Σε ότι αφορά τη νέα χρονιά, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός; Εχουν μπει οι στόχοι;

“Εχουμε βάλει στόχο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω”.