Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 17:39

Η ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ ΣΤΗΝ “Ε”: “Ο Μεσσηνιακός έχει καταξιωθεί στο χώρο του βόλεϊ”

Γράφτηκε από τον
Η ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ ΣΤΗΝ “Ε”: “Ο Μεσσηνιακός έχει καταξιωθεί στο χώρο του βόλεϊ”

Καλή χρονιά ήταν για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού η φετινή στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος της Α2.

Η Καλαματιανή ομάδα, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο, αν δεν της παρουσιάζονταν προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς. Στο βόλεϊ όπου το έμψυχο δυναμικό κάθε ομάδας είναι συγκεκριμένο και η οποιαδήποτε απουσία, ιδιαίτερα μιας έμπειρης αθλήτριας, παίζει το ρόλο της και πολλές φορές είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Από τη μία η Ελένη Θώδη, που λόγω τραυματισμού δεν πρόλαβε να παίξει σε κάποιο ματς και από την άλλη η αποχώρηση της Σοφιτίνας Μπαξιβανάκη λόγω σπουδών, έπαιξαν το ρόλο τους και η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την άνοδο. Παρά τα παραπάνω προβλήματα είχε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και κατέλαβε την 5η θέση.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε η προπονήτρια Γωγώ Σουρή στο “Notosport”, κάνοντας τον απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε. Μας μίλησε για την πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά, μας εξήγησε γιατί δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρωτιά και την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία, για τον όμιλο στο οποίος συμμετείχε ο Μεσσηνιακός, αλλά και τις σκέψεις για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

- Πως ήταν η φετινή αγωνιστική περίοδος; Κάνοντας τον απολογισμό για τη αγωνιστική περίοδο 2018-2019, τι θα έλεγες;

“Καλή ήταν η φετινή περίοδος. Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά και θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Στην αρχή της σεζόν είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό της διαγωνίου Ελένης Θώδη, ενώ αποχώρησε και η Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη, λόγω σπουδών. Στη διάρκεια της σεζόν έπαιξα σε κάποια ματς, αλλά δεν ήθελα να είμαι συνέχεια σε διπλό ρόλο ως προπονήτρια και παίκτρια. Γενικά και τη φετινή χρονιά τα πήγαμε καλά όπως και τα τελευταία 5 χρόνια. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάτι καλύτερο αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω προβλήματα”.

- Είχατε θέσει από την αρχή της σεζόν ως στόχο να διεκδικήσετε την κατάκτηση της πρώτης θέσεις και την άνοδο;

“Κάθε χρόνο η ομάδα μας τερματίζει στις υψηλές θέσεις, όπως συνέβη πέρσι και πρόπερσι. Είχαμε και φέτος αυτό το στόχο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο, όμως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε με την Ελένη Θώδη και η αποχώρηση της Μπαξιβανάκη στη μέση της σεζόν μας κόστισαν.. Ετσι είναι ο αθλητισμός έχει και αυτά το πρόγραμμα”.

- Πως είδες το πρωτάθλημα στον όμιλο, που αγωνίστηκε ο Μεσσηνιακός;

“Είμαστε 5η χρονιά στην Α2 και με την προσθήκη, εδώ και δύο χρονιά της Pre League, κάθε χρόνο γίνεται λιγότερο ανταγωνιστικό. Ουσιαστικά ήταν 4 ομάδες εμείς οι Αμαζόνες, ο Απόλλωνας και ο Απολλώνιος, που ήταν πιο ανταγωνιστικές από τις υπόλοιπες. Θα έλεγα ότι ήταν χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, στην πρώτη ήταν οι ομάδες που ήταν στις υψηλές θέσεις, μετά 2-3 ομάδες στη μέση και οι υπόλοιπες που αγωνίζονταν για την παραμονή τους. Δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό και όπως φαίνεται θα είναι χειρότερο τη νέα περίοδο”.

- Είσαι προπονήτρια και παίκτρια της ομάδας 7 χρόνια Τι κρατάς περισσότερο από την παρουσία σου αυτά τα χρόνια; Υπάρχει κάτι που έχεις ξεχωρίσει;

“Κρατάω ότι η ομάδα έχει καταξιωθεί στο χώρο του βόλεϊ, όλοι τη γνωρίζουν. Κάθε χρόνο διεκδικεί άνοδο. Επίσης κρατάω και τη χρονιά πριν μπει στο βόλεϊ η νέα κατηγορία Pre League. Είμαστε μια σοβαρή, αξιοπρεπής ομάδα και με καλή πορεία όλα τα χρόνια, κάτι που δεν είναι και εύκολο για μια επαρχιακή ομάδα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη οικονομική στήριξη”.

- Σχετικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο, έχετε ξεκινήσει το σχεδιασμό; Εχετε θέσει στόχους; Τι να περιμένουμε από το Μεσσηνιακό την ερχόμενη σεζόν;

“Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει, αυτό θα εξαρτηθεί και από τις μεταγραφές. Σίγουρα η ομάδα θα στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να βγάλουμε αθλήτριες από τις ομάδες υποδομής. Οι νεαρές αθλήτριες θα πλαισιωθούν από κάποιες έμπειρες. Με σεβασμό σε αυτό που κάνουμε όπως όλα τα χρόνια. Πρώτα το ήθος μας και την αξιοπρέπεια μας και μετά όλα τα άλλα”.

Αρχές Ιουλίου το καμπ

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το προπονητικό καμπ για κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών. Την τεχνική καθοδήγηση θα έχει η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του Μεσσηνιακού Γωγώ Σουρή. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή του προπονητικού καμπ