Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 15:56

“Εχω ενθουσιασμό και όρεξη να βοηθήσω”, λέει η Θεώνη Μπούνα του Ακρίτα

Γράφτηκε από τον
“Εχω ενθουσιασμό και όρεξη να βοηθήσω”, λέει η Θεώνη Μπούνα του Ακρίτα

Στο Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας θα αγωνίζεται την προσεχή σεζόν η Θεώνη Μπούνα, μια από τις αθλήτριες που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η 20χρονη λίμπερο μετά από 3 χρόνια στον Απόλλωνα, τη προσεχή σεζόν θα φορέσει τη φανέλα του Ακρίτα και ευελπιστεί με την εμπειρία της να βοηθήσει τη νέα της ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Αλλωστε έχει αποκτήσει αρκετές εμπειρίες από τη συμμετοχή της τα δύο τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ έχει και διάθεση, αλλά και όρεξη για προσφέρει το καλύτερο στη νέα της ομάδα. Ακόμη ανέφερε ότι δεν θεωρεί πισωγύρισμα το γεγονός ότι από την Α2 θα παίξει φέτος στη Β’ εθνική, δεν βλέπει το βόλεϊ επαγγελματικά, αλλά ως χόμπι και να περνάει ευχάριστα. Για την άνοδο κάποιας ομάδας στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, δεν είναι αισιόδοξη γιατί όπως ανέφερε οι προπονητές δεν αξιοποιούν κατάλληλα τις Καλαματιανές αθλήτριες και όταν “κτίζουν” το ρόστερ προτιμούν παίκτριες από άλλους νομούς. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η Καλαματιανή αθλήτρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Notosport”.

- Ποιος ο λόγος της λύσης της συνεργασίας με τον Απόλλωνα;

“Ο λόγος που δεν συνέχισα στον Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρα οικονομικός. Δεν έχω κανένα παράπονο σε αυτά τα τρία χρόνια της συνεργασίας μας, ούτε με τον προπονητή, αλλά ούτε και με την ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια συνεργασία στο μέλλον με την ίδια ομάδα. Εύχομαι να έχουν ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς”.

- Το βόλεϊ πως το βλέπεις, σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις και να κάνεις καριέρα;

“Από 10 χρόνων που ξεκίνησα το βόλεϊ το έκανα πάντα ως χόμπι για την δίκη μου ευχαρίστηση και δεν το έβλεπα ποτέ επαγγελματικά. Δεν μπορώ να πω πως τώρα το βλέπω διαφορετικά, καθώς σπουδάζω παράλληλα και έχω σε προτεραιότητα τη σχολή μου. Από την άλλη πλευρά είμαι ανοιχτή σε προτάσεις για κάτι υψηλότερο, αν είναι εφικτό βέβαια να γίνει συνδυαστικά με τις σπουδές μου”.

- Θα χαρακτήριζες πισωγύρισμα το γεγονός ότι έφυγες από μια ομάδα Α2 και τη νέα χρονιά θα αγωνιστείς σε ομάδα Β’ εθνικής;

“Δεν θα έλεγα ότι είναι πισωγύρισμα, καθώς είμαι μόνο 20 ετών και θεωρώ ότι καλό είναι να παίρνεις εμπειρία από διάφορα πρωταθλήματα και ομάδες. Εξάλλου είχα υπάρξει πάλι στο παρελθόν στην Α2 στον Ακρίτα σε ηλικία 16 ετών. Και την επόμενη χρόνια αγωνίστηκα στον Απόλλωνα που ήταν τοπικό, χωρίς αυτό να επηρεάσει την τεχνική που έχω σαν αθλήτρια αλλά αντίθετα με βοήθησε να αποκτήσω και άλλες εμπειρίες”.

- Τι να περιμένουν στον Ακρίτα από εσένα τη νέα περίοδο;

“Οπως ανέφερα και προηγουμένως το βόλεϊ το κάνω για το χόμπι μου. Γι’ αυτό το λόγο έχω τον ενθουσιασμό και την όρεξη που χρειάζεται για να βοηθήσω τον Ακρίτα να πετύχει τους στόχους του με αυτή την εμπειρία που έχω αποκτήσει από την Α2 εθνική κατηγορία. Επίσης είμαι πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα και αυτό θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για τις μικρότερες αθλήτριες του Ακρίτα. Ενα πλεονέκτημα μου είναι ότι είμαι Καλαματιανή παίκτρια και για αυτό το λόγο έρχεται πολύς κόσμος να με παρακολουθήσει και προσπαθώ να τους ικανοποιήσω όλους στο έπακρο”.

- Για το γυναικείο βόλεϊ στη Μεσσηνία, ποια είναι η γνώμη σου; Μπορούμε τα επόμενα χρόνια να δούμε κάποια Καλαματιανή ομάδα να συμμετέχει στη Volley League;

“Παρόλο που από τις ακαδημίες του βόλεϊ βγαίνουν πολλά ταλέντα, δυστυχώς δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα οι προπονητές, με αποτέλεσμα όταν έρχεται η στιγμή να συνθέσουν το ρόστερ της ομάδας δεν τα υπολογίζουν και καλούν παίκτριες από άλλους νόμους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Καλαματιανές αθλήτριες να μην μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλότερες κατηγορίες γιατί δεν έχουν την εμπειρία που χρειάζεται και έτσι το Μεσσηνιακό βόλεϊ δεν είναι εφικτό να ανεβεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.

Σύντομο βιογραφικό

Η Θεώνη Μπούνα είναι 20 ετών και συνδυάζει τις σπουδές της στη γεωπονία με την ενασχόληση της στο βόλεϊ. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών στη θέση του λίμπερο. Στις ακαδημίες του Μεσσηνιακού άρχισε να παίζει βόλεϊ, μετά αγωνίστηκε για έναν χρόνο στο Ακρίτα, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών. Ακολούθησε ο Απόλλων Καλαμάτας, όπου αγωνίστηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές, όπου ήταν από βασικό στέλεχος και στις δύο ανόδους που είχε η ομάδα (από το τοπικό πρωτάθλημα στο περιφερειακό και στη συνέχεια στην Α2). Επόμενη ομάδα ο Α.Ο. Ακρίτας, στον οποίο θα αγωνιστεί την προσεχή περίοδο 2019-2020.