Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2019 13:00

A2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Αρχίζει προετοιμασία σήμερα η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

 

Νέο ξεκίνημα με αξιοποίηση του ντόπιου στοιχείου θέλει να κάνει η Καλαμάτα ‘80 τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Φέτος η ομάδα δεν έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, αλλά τη δημιουργία μακροπρόθεσμα μιας ομάδα που θα στηρίζει κυρίως σε αθλητές που προέρχονται από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχής και να είναι ανταγωνιστική.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων και ο νέος προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης (φωτό) με σύντομη δήλωση του στο “Notosport”: “Ουσιαστικά κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, όπου μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η ομάδα να στηρίζει στα Καλαματιανά παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να στηρίζεται σε έναν Καλαματιανό κορμό και η οποία θα είναι ανταγωνιστική στην κατηγορία. Παράλληλα στόχος μας θα είναι και η ανάδειξη των νεαρών αθλητών και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά”.

Η νέα αρχή θα γίνει από σήμερα, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η προετοιμασία για την προσεχή αγωνιστική σεζόν. Το ραντεβού της διοίκησης και του νέου προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη με του αθλητές που στελεχώνουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση.

Ο Παναγιώτης Ντάκουρης θα έχει συνεργάτη του, τον Στέφανο Μάνα και οι παίκτες που θα έχει στη διάθεση του, τη φετινή σεζόν είναι οι παλιοί Δήμος Μπουσούνης, Νίκος Μανιατέας, Δημήτρης Σαμουήλ, Γιάννης Κατσιαφλάκας, Βαγγέλης Ντάκουρης, Αρης Χανδρινός, Νίκος Μπεσσής, Νίκος Μπιρμπίλης, οι νεοαποκτηθέντες Κωνσταντίνος Δημητούλης, Αλέξανδρος Μπούρας, Νίκος Γεωργάτος, ο Φέλιξ Μπλάουελ, που επιστρέφει στην ομάδα μετά το 2014. Στους παραπάνω παίκτες θα προστεθούν και κάποια παιδιά που θα προωθηθούν από τα αναπτυξιακά τμήματα της Καλαμάτας ‘80.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση, θα γίνει άλλη μία μεταγραφή, καθώς οι συζητήσεις της διοίκησης με κάποιους αθλητές είναι σε καλό δρόμο. Αλλωστε υπάρχει η δυνατότητα σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών, ώστε η Καλαμάτα ‘80 να πραγματοποιήσει και άλλη μεταγραφή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα φιλικά

Μπορεί για την ώρα να μην έχουν γίνει γνωστές οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια της προετοιμασίας της η Καλαμάτα ‘80, όμως έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα φιλικά. Η μόνη ομάδα που έχει συμφωνήσει για τη διεξαγωγή φιλικού είναι ο Σπαρτιατικός, τον οποίο η Καλαμάτα ‘80 θα αντιμετωπίσει δύο φορές, καθώς θα είναι ο αντίπαλος των πρώτων φιλικών. Συγκεκριμένα, το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Καλαμάτα στις 21 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα θα αναμετρηθούν στην Σπάρτη. Ακολουθεί διήμερο τουρνουά στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ερυθραία και μετά, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το τουρνουά στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών παράγοντας της ομάδας. Η Καλαμάτα ‘80 θα ολοκληρώσει τους φιλικούς αγώνες της, στις 12 Οκτωβρίου με φιλικό που θα δώσει στην πόλη και το οποίο θα αποτελέσει και την τελική πρόβα πριν το πρώτο επίσημο ματς για τη νέα περίοδο.