Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 18:40

Eurovolley: Στους "16" η Ελλάδα με δώρο από τη Ρουμανία

Γράφτηκε από τον

Η Ρουμανία επικράτησε με 3-1 σετ επί της Πορτογαλίας και έκανε δώρο στην Εθνική μας ομάδα η οποία προκρίθηκε στους "16" του Eurovolley.

H Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών δέχτηκε δώρο από την Ρουμανία και προκρίθηκε στους "16" του Eurovolley των ανδρών. Οι Ρουμάνοι επικράτησαν με 3-1 σετ επί των Πορτογάλων και έτσι οδηγηθήκαμε σε τριπλή ισοβαθμία.

Έτσι, τα κομπιουτεράκια βγήκαν και νικήτρια ήταν η Εθνική μας ομάδα.

Εκείνο που μέτρησε ήταν ο λόγος των πόντων που είχαν οι τρεις ομάδες αφού σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είχαμε ισοβαθμία. Έτσι, η Εθνική μας με 0.8935 είχε τον καλύτερο συντελεστή έναντι 0,8915 της Πορτογαλίας και 0,8474 της Ρουμανίας.

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες της έχοντας 386 πόντους από την επίθεση και δέχτηκε 432, η Πορτογαλία είχε και αυτή 386, αλλά δέχτηκε έναν περισσότερο (433), ενώ η Ρουμανία που έκανε το δώρο στην Ελλάδα είχε 372 και 439 αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό του τι συνέβη με την τριπλή ισοβαθμία ήταν όσα ακολούθησαν μετά τον αγώνα της Ρουμανίας με την Πορτογαλία. Οι Ρουμάνοι αρχικά πανηγύρισαν τη νίκη τους και στη συνέχεια άνθρωποι και των δύο χωρών έσπευσαν στη γραμματεία για να μάθουν τι είχε συμβεί.

Τελικά, εκεί οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μετά την απαραίτητη χρήση των μαθηματικών τους ενημέρωσαν πως καμία από τις δύο χώρες δεν πήρε το εισιτήριο για τους "16" και ότι η πρόκριση κατέληξε στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
Έτσι, όπως έχουν τα πράγματα η Εθνική μας με την τέταρτη θέση στον όμιλο της περιμένει να μάθει τον πρώτο του τρίτου ομίλου τον οποίο και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια. Φαβορί είναι η Ρωσία η οποία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική σε ένα ματς που θα κρίνει την πρωτιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα ταξιδέψει στον επόμενο γύρο στη Σλοβενία και εάν αντιμετωπίσει τελικά την οικοδέσποινα θα παίξει την Κυριακή (22/09), αλλιώς θα παίξει το Σάββατο (17/09) με τη Ρωσία.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ