Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 13:13

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΤΟ “ΕΣΠΕΠ VOICE”: “Δεν ξέρω αν θα έχουμε Pre League”

Γράφτηκε από τον

Στην 4η διαδικτυακή εκπομπή #ΕΣΠΕΠ Voice “Τα νέα του Φιλέ της Πελοποννήσου”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου ήταν καλεσμένος ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Βλάσσης.

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στις ανδρικές ομάδες της Έ.Σ.ΠΕ.Π, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2. Εκτός από τον κ. Βλάσση, καλεσμένοι ήταν οι προπονητές της Α.Ε. Ολυμπιάς Ακης Δαρείος και του Α.Ο. Αιγιαλέων Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Συζήτησαν με τους Πατρινούς Δημοσιογράφους, Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Προκόπη Κόγκο Προκόπη καθώς και με τον Παναγιώτη Πρεζεράκο δημοσιογράφο από την εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας, για την πορεία των ομάδων τους στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Επίσης κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ανδρικό βόλεϊ, τις προοπτικές δημιουργίας της Pre League στους άνδρες, καθώς και την επόμενη μέρα μετά την αναστολή των μέτρων και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο αθλητισμός γενικότερα.
“Θέλουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα”

- (Προκόπης Κόγκος) Κάνε μας το δικό σου σχόλιο για τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου, την Καλαμάτα ‘80 καθώς επίσης και ένα σχόλιο για το τι λένε οι δικές του πληροφορίες, εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα γίνει όταν περάσει η πανδημία.

- “Δεν έχω καμία εκτίμηση, δεν μπορώ να ξέρω, δεν ξέρουν ούτε οι πιο ειδικοί. Δυστυχώς είναι μια κατάσταση που δεν ξέρει κανένας τι γίνεται. Αρα για την επόμενη ημέρα θα περιμένουμε. Είναι πολλά τα ερωτηματικά, όσον αφορά την εξέλιξη του ιού, όχι μόνο, αν θα ξεπεράσουμε τώρα, αν θα αποκτήσουμε ανοσία, αν θα έχουμε κάποια φάρμακα, αν αυτό δεν επαναληφθεί μετά από ένα μήνα, ή από δύο μήνες ή από τρεις μήνες. Μιλάμε για μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Αυτή τη στιγμή κάνουμε αυτά που μας λένε και περιμένουμε και μαζί περιμένει και το βόλεϊ”.

- (Προκόπης Κόγκος) Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

- “Βέβαια είμαστε ικανοποιημένοι, θα ήμασταν παράλογοι αν λέγαμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ενθουσιασμένοι μπορώ να πω ότι είμαστε. Το βασικό είναι ότι διατηρηθήκαμε καλά σε ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και βαθμολογικής συγκομιδής μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μέχρι να φτάσουμε στη διακοπή του πρωταθλήματος για άλλους λόγους. Είμαστε ευχαριστημένοι σαφώς”.

Ερ.: (Παναγιώτης Πρεζεράκος) Η Ε.Ο.ΠΕ. έχει βγάλει μια ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιήσει τηλεδιασκέψεις με τις Ενώσεις και τα σωματεία του βόλεϊ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Από την πλευρά της δική σας, των σωματείων έχετε κάποιες προτάσεις για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος;

- “Το είπαμε και πριν και νομίζω ότι και οι προπονητές κάλυψαν το κομμάτι της επανέναρξης. Πρώτα πρέπει να λυθεί το θέμα πως είναι με τον κορονοϊό. Θα υπάρχει ασφάλεια, θα μπορούν να γίνουν οι αγώνες, πως θα γίνουν οι αγώνες. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το δεύτερο κομμάτι, που αφορά τώρα εμάς, το σωματείο το δικό μας ή εμένα προσωπικά είναι ότι θα ήθελα να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα μπορούσε το πρωτάθλημα να τελειώσει και τον Ιούλιο. Κάποτε παίζαμε μέχρι τις 20 - 25 Ιουλίου. Αρα όλοι μπορεί να το θέλουμε, μπορεί να γίνει όμως. Και αν δεν γίνει να τελειώσει το πρωτάθλημα, τι κατάληξη θα έχουν τα πρωταθλήματα. Γιατί ότι κατάληξη και να έχουν, θα έχει την έννοια της αδικίας. Ακόμα και για εμάς που είμαστε πολύ ψηλά ή το Αίγιο που είναι πάρα πολύ ψηλά ή η Ολυμπιάδα, που εκπλήρωσε τους στόχους της, πάλι θα έχει την έννοια της αδικίας γιατί δεν θα έχει δείξει μέχρι το τέλος αυτό που θα μπορούσε να πετύχει. Τι θα κάνει η ομοσπονδία θα ανεβάσει ομάδες ή θα υποβιβάσει ομάδες σε πρωταθλήματα που δεν έχουν τελειώσει. Ουσιαστικά κανένας δεν έχει ανέβει με τον κανονισμό του ενός μηδενισμού, τυπικά δεν έχει ανέβει κανένας ή τυπικά δεν έχει πέσει κανένας. Αυτό ισχύει σε όλες τις κατηγορίες. Ο όμιλος ο δικός μας είναι πιο ξεκάθαρος. Στο Βορρά όσον αφορά τη θεωρητική δημιουργία της Pre League δεν είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα βαθμολογικά, εκεί τι θα κάνουν. Δυστυχώς το βόλεϊ για εμάς μπορεί να είναι το πιο καλό πράγμα που περνάμε το χρόνο μας για πολλά χρόνια και μας λείπει πραγματικά, αλλά πάνω από εμάς υπάρχει ζωή, πάνω από το βόλεϊ υπάρχει ζωή. Αρα περιμένουμε να δούμε πρώτα τι θα προκύψει στην κοινωνία και μετά σαφέστατα θέλουμε να τελειώσουμε, να παίξουμε όχι να τελειώσουμε, να παίξουμε”.

- (Παναγιώτης Αντωνόπουλος) Βλέπετε να πηγαίνουμε σε συγκρότηση τέτοιας κατηγορίας (Pre League) ή μπορεί ο κορονοϊός να φέρει τα πάνω κάτω;

- “Δεν ξέρω αν και πριν τον κορονοϊο θα είχαμε Pre League. Είναι μία κατηγορία, που είναι δύσκολη. Η συγκρότηση της θα έχει πολύ κακή γεωγραφία, πάρα πολλές μετακινήσεις, πολύ υψηλό κόστος πρωταθλήματος. Βεβαίως γιατί όπως δείχνει η γεωγραφία αυτή τη στιγμή θα είμαστε δύο ομάδες από την Πελοπόννησο, θα υπάρχει σίγουρα μια νησιώτικη ομάδα, είτε η Σάμος, είτε αν συμβεί το απευκταίο να πέσει ο ΟΦΗ, είτε να είναι και οι δύο, θα έχει Εθνικό Αλεξανδρούπολης, θα έχει Κομοτηνή, θα έχει Ορεστιάδα, θα έχει ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και μόνο μία ομάδα από την Αθήνα. Δεν ξέρω αν αυτό το πρωτάθλημα μπορούν τα σωματεία να το υποστηρίξουν κυρίως από πλευράς οικονομικών και των μετακινήσεων αλλά και του τρόπου διεξαγωγής. Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε πως θα γίνει, θα διεξαχθεί με 8 με 9 με 10 ομάδες, με πλέι οφ, με πλέι άουτ με μονό γύρο, με διπλό γύρο, δεν ξέρουμε. Μετά τον κορονοϊο, δεν ξέρω εάν μπορούν να κλειδώσουν οι ομάδες της Pre League και αυτό κυρίως στον 2ο όμιλο του Βορρά γιατί εκεί δεν έχουμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα βαθμολογικό, όπως ουσιαστικά στον Νότο τώρα το έχουμε. Μπορεί να μην έχουμε την κατάταξη 2, 3, 4, αλλά οι ομάδες έχουν ξεχωρίσει, δηλαδή τις ξέρουμε. Αλλά στο Βορρά δεν έχει ξεκαθαρίσει και το 2, 3, 4, δηλαδή παίζουν στη βαθμολογία, ειδικά στο 4 παίζουν τέσσερις ομάδες στον έναν βαθμό. Δεν ξέρω πως θα διαχειριστούν οι ομάδες, τα σωματεία, η ομοσπονδία αυτό το πράγμα. Εξαρτάται τώρα γιατί δεν ξέρουμε και τις συνθήκες, δηλαδή θα έχουμε αθλητές, δεν θα έχουμε αθλητές, με τι θα παίζουμε, αν είναι να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών για 6 μήνες για 8 μήνες, δεν παίζουμε. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τι εισιτήρια θα βάλουμε, είναι τι χορηγίες θα βάλουμε μέσα, αν θα έχουμε live streaming ή δεν θα το έχουμε, ποιες χορηγίες θα βάλουμε στο γήπεδο. Δεν μιλάμε για τον κόσμο, που μπορεί να ‘ρθει ή να μην έρθει. Σε ένα άδειο γήπεδο δεν θα μπει τίποτα, δεν θα το δει κανένας γιατί εμείς απευθυνόμαστε σε τοπικές κοινωνίες, δεν παίρνουμε κεντρικές διαφημίσεις από πολυεθνικές και τέτοια. Αυτοί απευθύνονται στην αγοραστική δύναμη της πόλης μας. Αυτοί γιατί να μπούνε μέσα, δηλαδή θα έχουμε προβλήματα που δεν τα έχουμε αντιμετωπίσει ούτε την εποχή της κρίσης. Δηλαδή όταν ξέσπασε η κρίση το 2010-11 δεν τα ‘χαμε, θα έχουμε μεγαλύτερα τώρα, έτσι εκτιμώ. Μένουμε με την ευχή, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, δεν θα ξέρουμε επίσης τι θα κάνουμε με τις υποδομές μας, πόση εμπιστοσύνη θα έχουν οι γονείς, θα στείλουν τα παιδιά ή δεν θα μας αφήνουν να πάρουμε τα παιδιά, θα τα αφήνουν για προπόνηση ή δεν θα τα αφήνουν, θα τα αφήνουν για ταξίδι ή θα λένε δεν πάμε εκεί πέρα ή δεν κάνουμε έτσι, θα έχουμε και προβλήματα τέτοιου είδους. Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά το θέμα της υγείας εκτιμώ ότι εμείς που έχουμε το κομμάτι του αθλητισμού απλώς θα παρακολουθούμε και θα πηγαίνουμε με ότι μας λένε, δυστυχώς αυτό πιστεύω”.

- (Παναγιώτης Πρεζεράκος) Πως θα είναι η μετά κορονοϊο εποχή, θα υπάρχει πρόβλημα με ομάδες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;

- “Το είπαμε πιο πριν δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Μα και φέτος, τη σεζόν 15 ομάδες ξεκινήσαμε και 11 ομάδες βρεθήκαμε. Ενας έφυγε οικειοθελώς, άλλος έφυγε από την κλήρωση, άλλος πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Και έφυγαν ομάδες πολύ ισχυρές, ομάδες με παρουσία ή με πτώση από την Α1, όπως η Χαλκίδα, η Ρόδος ή οποία είχε διεκδικήσει 3 χρόνια την άνοδο”.

- (Προκόπης Κόγκος) Ποια μορφή θεωρείται ότι θα έχει τη νέα περίοδο η Pre League ανδρών;

- “Αν η ομοσπονδία αποφασίσει να κάνει Pre League ελπίζω και πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 8, οι 10 ομάδες να την κάνουν ή μάλλον ελπίζουμε ότι θα βρεθούν οι 10 ομάδες. Ελπίζω επίσης να βρεθούν άλλες 12 και 12 ομάδες να παίξουν σε δύο πρωταθλήματα της Α2. Αν γίνει Pre League, η Α2 γιατί αυτό προβλέπεται δεν νομίζω ότι κάνω λάθος, προβλέπεται από 8 έως 10 η Pre League , δεν νομίζω ότι υπάρχει νέα πρόβλεψη. Περισσότερο θα ακούσουμε για την κατάταξη, παρά θα ακούσουμε για τη δημιουργία της κατηγορίας. Περισσότερη γκρίνια θα υπάρξει για τις κατατάξεις παρά για τη δημιουργία της κατηγορίας”.
Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Βλάσσης, ολοκλήρωσε κάνοντας το ακόλουθο σχόλιο:
“Είμαστε βολεϊκή πόλη, είμαστε το πρώτο σπορ, αν αφαιρέσουμε το ποδόσφαιρο, που είναι μία κατηγορία μόνο του. Από τα υπόλοιπα σπορ, εδώ είμαστε το πρώτο σπορ, είμαστε πάνω από το μπάσκετ, δεν έχουμε καθόλου χάντμπολ, δεν υπάρχει άλλο σπορ να μας συναγωνιστεί. Είμαστε βολεϊκή πόλη έχουμε τον κόσμο μας, θέλουμε και περισσότερο, αλλά τον έχουμε και τους χορηγούς τους έχουμε μας βοηθούν όσο μπορούν, απλώς θεωρώ ότι η Pre League θα φτάσει σε ένα σημείο να θέλουμε περισσότερα οδοιπορικά απ’ όσα θα χρειαστούμε για τα λειτουργικά μας. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό”.